13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΚαύσωνας και ΕΔ: Μέτρα προστασίας ζήτησε ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος

Καύσωνας και ΕΔ: Μέτρα προστασίας ζήτησε ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος

Του Ηλία Προύφα

Μέτρα προστασίας απέναντι στον επικείμενο καύσωνα, για τα στελέχη και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, ζήτησε όπως μαθαίνουμε στο kranosgr, από τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Με αφορμή τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων, σύμφωνα με τους οποίους τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος θα αγγίξει σε πολλές περιοχές και τους 42 βαθμούς κελίσου, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ζήτησε από τους Αρχηγούς και τις Διευθύνσεις Υγειονομικού, την αυξημένη προσοχή και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία του προσωπικού.

Μάλιστα εάν η κατάσταση χειροτερέψει, δεν αποκλείεται να εφαρμοσθεί και το μέτρο της πρόωρης αναχώρησης από τις μονάδες, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν και εφαρμόζεται στον κρατικό μηχανισμό.

Να σημειώσουμε, ότι για τις ”δύσκολες ημέρες”, όπως τις χαρακτήρισε που έρχονται, έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής, ο ”γαλάζιος” βουλευτής και γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Θα χρησιμοποιήσω την ιδιότητα του μετεωρολόγου και θέλω από το βήμα της Βουλής να σας ενημερώσω και να σας παρακαλέσω να με προσέξετε γιατί έρχονται δύσκολες μέρες. Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο έρχεται ένας καύσωνας ο οποίος θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Να ενημερώσετε κι εσείς στις περιοχές σας τους αρμόδιους φορείς ότι έρχεται καύσωνας ισχυρός, αλλά και αέρας πολύ δυνατός 7-8 μποφόρ. Θα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί με τις πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα. Με ακούνε όσοι πρέπει να με ακούσουν, σας ενημερώνω να ξέρετε ότι μας περιμένουν τρεις δύσκολες μέρες Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο. Από την Κυριακή και μετά πέφτει η θερμοκρασία και έρχονται και βροχές”, τόνισε χαρακτηριστικά.