13.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΚατευθύνσεις Γ.Γ. ΥΠΕΘΑ Αντωνίου Οικονόμου για τη συνέχιση του Προγράμματος Εκπαιδεύσεως του...

Κατευθύνσεις Γ.Γ. ΥΠΕΘΑ Αντωνίου Οικονόμου για τη συνέχιση του Προγράμματος Εκπαιδεύσεως του Πολιτικού Προσωπικού με δαπάνες μέσω ΕΣΠΑ

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης κ. Αντώνιος Οικονόμου έδωσε κατευθύνσεις για τη συνέχιση του καινοτόμου, φιλόδοξου και δύσκολου έργου «Δράσεις ανάπτυξης γνώσεων και δεξιοτήτων για το Πολιτικό Προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας» με Κωδικό ΟΠΣ 5060273, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» και επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 1.025.467,00 ευρώ.

Στη συνέχιση του Έργου προβλέπεται από τρία Υποέργα και περιλαμβάνει Εκπαίδευση σε δεκαέξι διαφορετικά τεχνικά εκπαιδευτικά αντικείμενα (πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων με την παροχή διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιητικών), κόστος μετακίνησης εκπαιδευομένων και δημιουργία εκπαιδευτικού εργαστηρίου Οπτικών Ινών και προσπαθεί να διορθώσει αστοχίες που πιθανώς προέκυψαν και διαπιστώθηκαν στην αρχή του προγράμματος, κατά το παρελθόν έτος.

Απευθύνεται σε 465 Πολιτικούς Υπαλλήλους του ΥΠΕΘΑ και υλοποιείται στις πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πάτρα και Χανιά, σε 29 εκπαιδευτικά τμήματα

Έχει ολοκληρωθεί το 44,8% του έργου Εκπαίδευσης-Πιστοποίησης και το 100% της προμήθειας εξοπλισμού. Το όλο έργο θα υλοποιηθεί εντός του έτους 2023.

Οι παρεχόμενες πιστοποιήσεις σε σημαντικούς τομείς (Μηχανολογία, Ηλεκτρολογία, Ηλεκτρονική, Διαχείριση Ποιότητας, Υγεία και Ασφάλεια της Εργασίας) καθιστούν το Τεχνικό Προσωπικό του ΥΠΕΘΑ στην κορυφή του Δημόσιου Τομέα από πλευράς αριθμού Πιστοποιημένων Υπαλλήλων, όπως για παράδειγμα στην Επιστήμη και Τεχνική Συγκολλήσεων ΕΝ/ISO 9606-01, 9606-02 στις μεθόδους MIG, MAG, TAG, TIG, Οξυγόνου Ασετιλίνης, στα Επιχειρησιακά Εργαλεία Διαχείρισης Ποιότητας SIX SIGMA/YELLOU BELT, στις Οπτικές Ίνες CFOT/FOA και ως Επιθεωρητής Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας EN/ISO45001:2018.