13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚαταγγελία Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑΣΥΣΕΚ) για την απαξίωση από στέλεχος των Ατόμων...

Καταγγελία Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑΣΥΣΕΚ) για την απαξίωση από στέλεχος των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Αρ. πρωτ.:49/2020 Άρτα, 22 Αυγούστου 2020

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.) καταγγέλει Στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και Εκπρόσωπο αυτών σε Πανελλήνια Ομοσπονδία διότι αναφέρει στα social media επί λέξη τα εξής: Κάθομαι και ακούω τον κάθε άσχετο να μιλάει και να απαντάω για το τι λέω και τι κάνω λες και μιλάω σε ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ.

Καταρχάς κύριε Συνάδελφε θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τι σημαίνει αναπηρία. Aναπηρία είναι ο περιορισμός της κοινής δραστηριότητας λόγου, έργου ή άμεσης αντίληψης λόγω σωματικής ή πνευματικής βλάβης ενός ανθρώπου. Διακρίνουμε τους σωματικά ανάπηρους και τους διανοητικά ανάπηρους. Η αναπηρία γενικά διακρίνεται σε ολική και μερική καθώς και σε σωματική και διανοητική.

Επίσης κύριε Συνάδελφε θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε αν ήδη δεν το γνωρίζετε, δεν ήταν επιλογή μας να μείνουμε ΑΝΑΠΗΡΟΙ και να πεθάνουμε με αυτή. Εκτός αυτού κύριε Συνάδελφε δεν ήταν και δεν είναι επιλογή κανενός Στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων και μελών αυτών με ΑΝΑΠΗΡΙΑ να κουβαλούν αυτόν τον Σταυρό μέχρι να πεθάνουν.

Θα θέλαμε επίσης να σας αναφέρουμε κύριε Συνάδελφε, όταν αναφέρεστε στη λέξη ΑΝΑΠΗΡΟΣ αναφέρεστε στα εκατομμύρια Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) ανά τον κόσμο.

Τέλος κύριε Συνάδελφε θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο τρόπος σκέψης και διατύπωσής για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) είναι απίστευτα υποτιμητικός και κυρίως προσβλητικός. Ο Πανελλήνιος Συνδέσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ) απαιτεί άμεσα τη δημόσια συγγνώμη σας, διότι επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας περί δημόσιας προσβολής στα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος   Δημήτριος Χαλάστρας ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ – ΥΓ) 6932467666Ο Γενικός Γραμματέας   Ιωάννης Κορίλλης ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ) 6977242188