13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚατέληξε στο ΓΝΑ ασθενής με Κορονοϊό από τον Άγιο Παντελεήμονα

Κατέληξε στο ΓΝΑ ασθενής με Κορονοϊό από τον Άγιο Παντελεήμονα

Οι δυσοίωνες προβλέψεις μετά την καταγραφή 41 κρουσμάτων σε δομή ηλικιωμένων στον Άγιο Παντελεήμονα επιβεβαιώθηκαν, καθώς ένας 79χρονος που φιλοξενούνταν στον οίκο κατέληξε σήμερα, καθώς νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο ΓΝΑ.

Αυτός είναι ο πρώτος θάνατος από τη συγκεκριμένη δομή, ενώ ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ο ηλικιωμένος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο ήδη αρκετές ημέρες γίνουν τα τεστ και ανακοινωθούν τα κρούσματα.

Αρχικά η ΕΡΤ μετέδωσε πληροφορίες ότι ο 79χρονος είχε συμπτώματα του Covid-19 από τις 18 Σεπτεμβρίου, είχε μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας «Γ. Γεννηματάς» και στις 21 διασωληνώθηκε στο ΓΝΑ μετά από επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του.about:blank

Σε νεότερο ρεπορτάζ της η ΕΡΤ ανέφερε ότι ο άτυχος άνδρας είχε εξεταστεί για κορονοϊό στις 15 Σεπτεμβρίου και είχε βγει αρνητικός. Στη συνέχεια παρουσίασε συμπτώματα ασθένειας, δεν αντιμετωπιζόταν ως περιστατικό κορονοϊού, μεταφέρθηκε στο «Γεννηματάς» στις 21 Σεπτεμβρίου και στις 22 μεταφέρθηκε στο ΓΝΑ όπου και διασωληνώθηκε. Εκεί του έγινε ξανά τεστ το οποίο βγήκε θετικό στον κορονοϊο.

Το ερώτημα παραμένει το τι έπραξαν πολιτεία και διεύθυνση του γηροκομείου στην περίπτωση που γνώριζαν από τις 22 Σεπτεμβρίου ότι τρόφιμος του γηροκομείου ήταν θετικός στον κορονοϊό.

Οι έλεγχοι στο συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα και μία μέρα μετά αποκαλύφθηκε η σοβαρή υπόθεση για την οποία χθες ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση. Άλλοι 36 από τους φιλοξενούμενους έχουν μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, παραδέχτηκε προχθές ότι η συγκεκριμένη δομή είχε να ελεγχθεί από το τέλος Αυγούστου και επιχείρησε να μεταθέσει τις ευθύνες στην ιδιοκτησία και τους εργαζομένους του οίκου ευγηρίας.

Μετά το θάνατο του άτυχου άνδρα σήμερα, οι νεκροί του νέου κορονοϊού στην χώρα μας αυξάνονται σε 393, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει 18.886. Από τα 411 νέα που καταγράφηκαν χθες, τα 272 ήταν στην Αττική, σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ.

ΠΗΓΗ: https://www.efsyn.gr