13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚασιδόπουλος σε ΕΜΘ για αγωγές: Μην πληρώσετε άδικα κάτι που επιλύεται

Κασιδόπουλος σε ΕΜΘ για αγωγές: Μην πληρώσετε άδικα κάτι που επιλύεται

Κασιδόπουλος σε ΕΜΘ: Μην πληρώσετε άδικα κάτι που επιλύεται πολύ σύντομα – Ο στρατιωτικός συνδικαλιστής αποκαλύπτει τις «σειρήνες» που προσπαθούν να ωφεληθούν

Κασιδόπουλος σε ΕΜΘ: Μην πληρώσετε άδικα κάτι που επιλύεται

Την καταγγελία ότι κάποιοι προσπαθούν να επωφεθηθούν ακόμα και οικονομικά από ένα θέμα το οποίο έχει ήδη δρομολογηθεί για τους ΕΜΘ κάνει ο γνωστός στρατιωτικός συνδικαλιστής Αριστείδης Κασιδόπουλος.

Με επιστολή του στο Armyvoice.gr με τίτλο «Συμμετοχή Αξιωματικών εξ’ ΕΠΥ σε Άσκοπες Αγωγές», επισημαίνει ότι η θεσμοθέτηση ενός διακριτού μισθολογίου για τους ΕΜΘ προκειμένου να αποκατασταθεί η μισθολογική αδικία είναι ήδη δρομολογημένη.

Καλεί δε τους συναδέλφους του, τα χρήματα που έχουν να τα ξοδέψουν για τις οικογένειές τους και όχι σε αγωγές που κάποιοι τους καλούν να καταθέσουν για ένα θέμα που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Αγαπητοί συνάδελφοι, Μόνιμοι (πρώην ΕΜΘ) Αξιωματικοί και Ανθυπασπιστές εξ’ ΕΠΥ, δώστε την δέουσα προσοχή σε όσα θα σας γνωστοποιήσω και σύμφωνα με την πρόταση στην οποία θα καταλήξω, μπορείτε να πράξετε κατά συνείδηση, είτε απορρίπτοντάς την είτε υιοθετώντας την.

Όπως σας γνωστοποίησα πρόσφατα σε άρθρο μου , το στενό Επιτελείο του κυρίου Υπουργού Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα ο κύριος Βάλαρης, μου εκμυστηρεύτηκε την πρόθεση του οικείου Υπουργείου για θεσμοθέτηση διακριτού μισθολογικού κλιμακίου,

προς αποκατάσταση της μισθολογικής αδικίας / μη νομοθετικής πρόβλεψης, ανάλογου μισθολογικού κλιμακίου για τους νέους Αξιωματικούς της προέλευσής μας.

Το παραπάνω πιστοποιήθηκε για το ακριβές αλλά και αληθές του, λίγο καιρό αργότερα, όταν ο ίδιος ο κύριος Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε απάντηση του, επί κοινοβουλευτικής ερώτησης Βουλευτών του ΚΙΝΑΛ (σχετικά με το εν λόγω θέμα), είπε:

“Για τη μισθολογική αποκατάσταση των ΕΜΘ, που βάσει της νομοθετικής πρωτοβουλίας του άρθρου 4 του ν.4609/2019 προάγονται στο βαθμό του ανθυπολοχαγού, έχει προωθηθεί εκ μέρους μας προς το Υπουργείο Οικονομικών σχέδιο τροπολογίας, για τη διακριτή πρόβλεψη μισθολογικού κλιμακίου στο διοικητικό αυτό βαθμό, καθώς στην κατηγορία Γ’ του άρθρου 124 προβλέπεται μισθολογική εξέλιξη μέχρι τον βαθμό του Ανθυπασπιστή.”

Επιπρόσθετα, έχω συνομιλήσει προσφάτως με αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι διαβεβαίωσαν με πάσα σαφήνεια, ότι σε “εύλογο χρόνο” το εν λόγω θέμα θα λυθεί νομοθετικά, καθώς αυτή είναι η πρόθεση και του Υπουργείου Οικονομικών.

Συνεπώς, τόσο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και το Υπουργείο Οικονομικών, διάκεινται θετικά ως προς την απόδοση ανάλογου μισθολογικού κλιμακίου για τους νέους Αξιωματικούς προέλευσης ΕΠΥ

και μάλιστα το πρώτο προέβη ήδη στην δέουσα ενέργεια (πρόταση σχεδίου τροπολογίας), ενώ το δεύτερο εκκρεμή να την κάνει σύντομα νόμο του κράτους (σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία).

Τέλος, για να διεκδικήσει κάποιος συνάδελφος οιαδήποτε νομική αξίωση, θα πρέπει το δικαίωμα του οποίου ζητά την δικαστική αναγνώριση να έχει «ωριμάσει» κατά τον χρόνο της Δίκης,

δηλαδή να υφίσταται ως επίδικο αντικείμενο και φυσικά ο ίδιος να είναι δικαιούχος και όχι απλά να ισχυριστεί ότι κάποτε, -μετά από χρόνια από τον χρόνο της Δίκης-, θα είναι και αυτός δικαιούχος!

Έτσι, αν κάποιος Αξιωματικός του θεσμού μας στραφεί δικαστικά, προς αποκατάσταση της μη νομοθετικής πρόβλεψης ανάλογου μισθολογικού κλιμακίου (απώλεια εισοδήματος), το Δικαστήριο θα αποδεχθεί το αίτημά του.

Αν όμως κάποιος Ανθυπασπιστής βρεθεί ενώπιον του Δικαστηρίου με το ίδιο αίτημα, αλλά μη φέροντας τον ανάλογο βαθμό (Αξιωματικού), τότε, δεν συντρέχει για λογαριασμό του κάποια αδικία και το αίτημά του (ποια απώλεια εισοδήματος;) θα απορριφθεί.

Δικαστικά, κοινώς, θα πάνε στράφι τα χρήματα που έδωσε για να κάνει αγωγή! Φυσικά, το τελευταίο μπορείτε (για του λόγου το αληθές) να το διασταυρώσετε απευθύνοντας ερώτημα σε κάποιον Δικηγόρο της αρεσκείας σας!!

Φθάνουμε λοιπόν στην πρότασή μου, -όπως σας υποσχέθηκα στην εισαγωγή του άρθρου μου-, γνωρίζοντας ήδη (με βάση τα παραπάνω) ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει, για την σε σύντομο χρόνο νομοθετική διευθέτηση του μισθολογικού ζητήματος των Αξιωματικών προελεύσεως ΕΠΥ,

καλείστε να χρησιμοποιήσετε πρωτίστως την λογική σας και να μην παρασυρθείτε από πιθανές «σειρήνες», οι οποίες ενδεχομένως θα σας καλέσουν να ξοδέψετε χρήματα ώστε να διεκδικήσετε κάτι, για το οποίο «έχει πάρει ήδη το δρόμο του».

Ξοδέψτε τα λιγοστά χρήματά σας για ένα σκοπό που αξίζει πραγματικά, την Οικογένειά σας!!

Με τιμή κι εκτίμηση
Αριστείδης Κασιδόπουλος
Στρατιωτικός Συνδικαλιστής

ΠΗΓΗ: https://www.armyvoice.gr/2020/04/%ce%ba%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%b4%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%83%ce%b5-%ce%b5%ce%bc%ce%b8/