13.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! Άννα - Μαρία Τσικρικώνη: Μια αξιόλογη, δυναμική παρουσία στο ψηφοδέλτιο...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! Άννα – Μαρία Τσικρικώνη: Μια αξιόλογη, δυναμική παρουσία στο ψηφοδέλτιο του Ν. Χαρδαλιά

Του Ηλία Προύφα

Είναι σύζυγος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, αλλά ποτέ δεν ενέπλεξε και δε χρησιμοποίησε το όνομά του στην πολιτική, ακολουθώντας τη δική της καταξιωμένη πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφού οι πολίτες την τιμούν για το έργο της, εκλέγοντάς την συνεχώς.

Αναφερόμαστε στην οικονομολόγο, σύζυγο του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, Άννα – Μαρία Τσικρικώνη, η οποία ασχολείται από το 2010, μέχρι σήμερα, επιτυχώς με την τοπική αυτοδιοίκηση αναλαμβάνοντας καθήκοντα αντιδημάρχου στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού, ενώ είναι και η πρώτη γυναίκα που εξελέγη Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, στο συγκεκριμένο περιφερειακό Δήμο της Αθήνας.

Δραμινή στην καταγωγή, Οικονομολόγος, Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιώς του Τμήματος Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Εργάστηκε σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα σε Ελλάδα και Κύπρο δραστηριοποιούμενη στον οικονομικό τομέα και στο τμήμα Διοικήσεως και Δημοσίων Σχέσεων. Εκλέχτηκε πρώτη φορά το 2010 με το Συνδυασμό Νέα Πορεία του Δημάρχου Βασιλείου Ξύδη και στη συνέχεια το 2014 και το 2019 με το
συνδυασμό «Μαζί για την Πόλη μας».
Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος ΔΟΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Χολαργού, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παπάγου Χολαργού , Αντιδήμαρχος Οικονομικών – Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Παπάγου Χολαργού και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. Είναι παντρεμένη με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και έχει δύο κόρες την Πένυ και τη Μαρία, οι οποίες διαγράφουν τις δικές τους επαγγελματικές επιτυχίες.

Της αρέσει η μουσική, η λογοτεχνία και η ποίηση ενώ έχει ιδιαίτερη αγάπη στα ζώα.

Για την υποψηφιότητα της κας Άννας – Μαρίας Τσικρικώνη, αναφέρθηκε σήμερα δε δημοσίευμά της και η εφημερίδα POLITICAL.