13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚαλείται στέλεχος για ναυαγοσώστης, χωρίς να γνωρίζει κολύμπι

Καλείται στέλεχος για ναυαγοσώστης, χωρίς να γνωρίζει κολύμπι

ΘΕΜΑ : Προσωπικό – Διοικητικά

ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 19/19.6.2020 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.), με το οποίο αναφέρονται γεγονότα σύμφωνα με τα οποία επιλέχθηκε στέλεχος από Μονάδα της Καστοριάς, προκειμένου να συμμετάσχει σε σχολείο εκπαίδευσης ναυαγοσωστών, ώστε να εκτελέσει τα καθήκοντα του ναυαγοσώστη στο ΚΑΑΥ Καλών Νερών, χωρίς το ίδιο (το στέλεχος) να το επιθυμεί, αλλά πολύ περισσότερο το ίδιο να μην γνωρίζει κολύμβηση.

Επειδή θεωρούμε το γεγονός πολύ σοβαρό, καθόσον μπορεί να φέρει το ίδιο το στέλεχος, αλλά και οποιονδήποτε λουόμενο, ιδίως δε τα μικρά παιδιά, σε δύσκολη κατάσταση σε περίπτωση ατυχήματος, εκ του οποίου αναγκαστικώς θα αναζητηθούν ποινικές, αστικές και πειθαρχικές ευθύνες, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, διερεύνηση των στοιχείων και αντικατάσταση, εφόσον καταστεί αναγκαίο, του υπόψη στελέχους, εξετάζοντας τη δυνατότητα πρόσληψης επαγγελματία ιδιώτη ναυαγοσώστη, αλλά και επανεξετάζοντας εξ υπαρχής την όλη διαδικασία κατάρτισης ναυαγοσωστών για τις ανάγκες των ΚΑΑΥ κατά τις παραθεριστικές περιόδους.

Με αφορμή δε το ως άνω γεγονός, οφείλουμε να τονίσουμε για μια ακόμη φορά ότι τα στελέχη δεν είναι όλα για όλα τα καθήκοντα. Ο καθείς εφ΄ ώ ετάχθη.

……………………………………

ΘΕΜΑ : Προσωπικό – Διοικητικά

α. Sic: WAF 16 11:59Ζ Μαρ 2020/15ΣΠ/1ο ΕΓ

β. Sic: WAF 12 07:49Ζ Μαρ 2020/9η Μ/ΠΤΑΞΠΖ/1ο ΕΓ

γ. Sic: WAF 12 06:01Ζ Ιουν 2020/585 Μ/ΠΤΠ/1ο Γρ.

δ. Φ.400/35/28740/Σ.3683/18-6-20/Γ’ ΣΣ/Β’ Κλάδος/Β1/Τμήμα 2

Στην Ένωσή μας περιήλθαν πληροφορίες ενός περιστατικού που είναι σε εξέλιξη το οποίο είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα διαχείρισης προσωπικού και φωτογραφίζει μια κατάσταση που δεν τιμά κανέναν.

Συγκεκριμένα:

Με το  (α) σχετικό, το οποίο εκδόθηκε κατόπιν του (β) ομοίου, ζητήθηκε από τις Μονάδες της Φρουράς Καστοριάς να υποβληθούν προτάσεις όσων επιθυμούν να εκπαιδευτούν και να λάβουν πιστοποίηση Ναυαγοσώστη, προκειμένου να επανδρώσουν το  ΚΑΑΥ Καλών Νερών την προσεχή παραθεριστική περίοδο. Σε συνέχεια των παραπάνω επιλέχθηκε συνάδελφος, μετά από επιθυμία του ιδίου, πλην όμως μετατέθηκε σε περιοχή εκτός της Ζώνης Ευθύνης του Γ’ ΣΣ, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να συμμετάσχει στην εν λόγω εκπαίδευση και εν τέλει η θέση να παραμείνει κενή.

Προκειμένου να πληρωθεί η κενωθείσα θέση, η Μονάδα στην οποία ανήκε ο ως άνω συνάδελφος, διατάχθηκε να προτείνει αντικαταστάτη, γεγονός το οποίο δεν κατέστη εφικτό, το οποίο και ανέφερε ιεραρχικώς. Τελικώς η Μονάδα, διαταχθείσα σχετικώς, πρότεινε με το (γ) σχετικό στέλεχος, αναφέροντας ωστόσο ότι οι υπηρεσιακές ανάγκες δεν επιτρέπουν την αποδέσμευσή του.

Το υπόψη στέλεχος, που τελικώς προτάθηκε από τη Μονάδα του, ευθύς αμέσως υπέβαλλε αναφορά, στην οποία, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι καταρχήν δεν επιθυμεί τη συμμετοχή στην ανωτέρω εκπαίδευση, αλλά και επιπλέον ότι δεν γνωρίζει κολύμβηση, πράγμα που τον καθιστά ακατάλληλο για την εκπλήρωση του συγκεκριμένου καθήκοντος, η οποία αναφορά προωθήθηκε ιεραρχικώς.

Αφού τελικώς το αίτημά του δεν έγινε δεκτό, τη 18η Ιουνίου 2020 ενημερώθηκε το υπόψη στέλεχος ότι επιλέχθηκε με το (δ) σχετικό να παρακολουθήσει την ανωτέρω εκπαίδευση και ότι θα πρέπει αφ΄ ενός να διενεργήσει ένα πλήθος ιατρικών εξετάσεων και αφ΄ ετέρου να προμηθευτεί από το ελεύθερο εμπόριο και με ιδία έξοδα τον απαραίτητο εξοπλισμό (μαγιό, σκουφάκι, γυαλιά κ.α.) μέχρι την 22α Ιουνίου 2020 και ώρα 08:30 όπου και θα έπρεπε να παρουσιαστεί για την παροχή οδηγιών.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ. απευθύνει έκκληση, ώστε να επανεξεταστεί το πλαίσιο της ως άνω διαδικασίας και να δοθεί λύση στην περιπέτεια που υποβάλλεται ο συνάδελφός μας, χωρίς δική του υπαιτιότητα. 

ΠΟΕΣ 997/2020 ΝΑΥΑΓΟΣΤΩΣΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

ΕΣΠΕΕΚΑΣ 19/2020 Προσωπικό Διοικητικά by ΠΟ ΕΣ on Scribd