13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΚαλαμάτα : Καναδάς και Ισραήλ ενδιαφέρονται για το Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης

Καλαμάτα : Καναδάς και Ισραήλ ενδιαφέρονται για το Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης

Δυο προτάσεις, μια από τον Καναδά και από το Ισραήλ, εξετάζει η Πολεμική Αεροπορία και συνολικά η κυβέρνηση για την δημιουργία Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα.
 

Αυτό ανέφερε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού Αλέξανδρος Διακόπουλος ερωτηθείς σχετικά κατά την online συζήτηση που πραγματοποιήθηκε τις προάλλες στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών  με θέμα << η αμυντική θωράκιση της χώρας στον 21ο αιώνα>>.

Ο κ. Διακόπουλος έθεσε το θέμα του επανεξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και της αλλαγής νοοτροπίας στο φάσμα της ασφάλειας και της άμυνας. Υποστήριξε ότι σύντομα η κυβέρνηση θα φέρει θεσμικά κείμενα για τη δημιουργία εθνικής στρατηγικής ασφαλείας και σύνταξης πολιτικής εθνικής άμυνας, η οποία να ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες. Η Ελλάδα οφείλει να πετυχαίνει το μέγιστο της αποτρεπτικής ισχύος, υπογράμμισε και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 το οποίο προχωράει, ωστόσο επεσήμανε ότι υπάρχουν προβλήματα με την ΕΑΒ. 

Στην online συζήτηση  στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών για την αμυντική θωράκιση της χώρας στον 21ο αιώνα,  πήραν επίσης μέρος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο κ. Ντένης Πλέσσας, Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων, Lockheed Martin Aeronautics/International και ο κ. Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων.