13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚακοκαιρία ''ΛΕΑΝΔΡΟΣ'': Οι ΕΔ υπέρ του κοινωνικού συνόλου με εντολή Παναγιωτόπουλου

Κακοκαιρία ”ΛΕΑΝΔΡΟΣ”: Οι ΕΔ υπέρ του κοινωνικού συνόλου με εντολή Παναγιωτόπουλου

Του Ηλία Προύφα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η κακοκαιρία ”Λέανδρος”, που από χθες σαρώνει τη χώρα, με χιόνια, βροχές και κυρίως παγετό, στις περισσότερες περιοχές.

Από το πρωί χιονίζει και στα ορεινά της Αττικής καθώς και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η Αστυνομία έκλεισε ήδη δρόμους και προχώρησε σε μερικές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας, για την ασφάλεια των πολιτών, στο πλαίσιο του προγραμματισμού που σχεδιάστηκε κατά την χτεσινή μεγάλη σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην Πολιτική Προστασία.

Όσον αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ζήτησε να έχει συνεχή ενημέρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, ο ίδιος ο υπουργός και το στενό του επιτελείο, Διευθυντής Πολιτικού Γραφείου Θανάσης Βάλαρης και ο Διευθυντής Ενημέρωσης Μάνος Πιτσιδιανάκης, όπως και σε ανάλογες περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, πραγματοποίησαν σύσκεψη, όπου ενημερώνονται από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΘΑ, για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Όπως μαθαίνουμε στο kranosgr, ο Υπουργός ζήτησε να ληφθούν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια στελεχών, οπλιτών και των οικογενειών τους, ενώ έδωσε εντολή τα επιτελεία να είναι έτοιμα έτσι ώστε εάν και εφόσον απαιτηθεί να συνδράμουν υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Μάλιστα ο Διευθυντής του Πολιτικού του Γραφείου Θανάσης Βάλαρης, θα παρακολουθεί επί 24ωρου βάσεως την εξέλιξη της κατάστασης σε όλο τον Ελλαδικό χώρο και θα ενημερώνει το Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία τόσο με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Μηχανήματα του στρατού ξηράς, είναι έτοιμα και εφόσον απαιτηθεί, θα συνδράμουν στον αποχιονισμό δρόμων, κυρίως σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές.

Όπου δε φθάνουν οι άλλοι, οι ΕΔ είναι πάντα εκεί…