13.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚακοκαιρία από Δευτέρα με έντονες βροχές στη Θεσσαλία - Βγαίνει έκτακτο δελτίο...

Κακοκαιρία από Δευτέρα με έντονες βροχές στη Θεσσαλία – Βγαίνει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

(Φωτό αρχείου)

Η ΕΜΥ θα εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για επικείμενη κακοκαιρία με κύριο χαρακτηριστικό της τις βροχοπτώσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα και δη στην πολύπαθη Θεσσαλία.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ενημερώνει με ανάρτησή του ότι η ΕΜΥ θα εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.

Σύμφωνα με την ανάρτησή του:

 

Μαρουσάκης: Ραγδαία αλλαγή του καιρού από την Κυριακή – Ερχεται νέα κακοκαιρία, “καμπανάκι” για τη Θεσσαλία

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη, αύριο, Σάββατο, αναμένεται μια πολύ ζεστή ημέρα για πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα, με θερμοκρασίες 35-36 πιθανόν ακόμη και 38 βαθμούς σε κλειστά γεωγραφικά διαμερίσματα.

Μάλιστα, ο κ. Μαρουσάκης έκανε λόγο για “μίνι καύσωνα”.

Την Κυριακή ωστόσο, η ζέστη θα αρχίσει να περιορίζεται προς τα ανατολικά ηπειρωτικά και από το μεσημέρι-απόγευμα αναμένεται ραγδαία αλλαγή του καιρού.

“Ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα μπει μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται και θα μας απασχολήσει από την Κυριακή και τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη με Πέμπτη. Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν μεγάλο όγκο νερού και στην περιοχή της Θεσσαλίας. Δυστυχώς και σε αυτή την κακοκαιρία φαίνεται ότι η Θεσσαλία θα βρεθεί κατά κάποιο τρόπο στο επίκεντρο, όχι στα επίπεδα που ήταν η κακοκαιρία Daniel. Από Δευτέρα μεσημέρι, Τρίτη, Τετάρτη θα πέσει μεγάλος όγκος νερού και στην περιοχή της Θεσσαλίας, ιδιαίτερα προς τα δυτικά και βόρεια τμήματα. Θέλει προσοχή!”, τόνισε ο μετεωρολόγος του Open.

“Θα ξεκινήσει από το βόρειο Ιόνιο, θα επηρεαστεί πρόσκαιρα και η κεντρική Μακεδονία. Μετά σιγά-σιγά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται από τη Θεσσαλία και πιο νότια, ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. “Και προς την περιοχή της Λαμίας, και η Πελοπόννησος θέλει προσοχή. Είναι πάλι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα δώσει σχετικά μεγάλα ύψη βροχής”, συνέχισε.

Ο “πόλεμος” των μετεωρολόγων και η “δικαίωση” Μαρουσάκη

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 2ο Σεπτεμβρίου ξέσπασε κόντρα ανάμεσα στους μετεωρολόγους σχετικά με την έλευση από το απόγευμα της Κυριακής, της νέας κακοκαιρίας, η οποία “θα θυμίζει τον Daniel“.

Αρχικά, ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι ο καιρός από την Κυριακή θα χαλάσει και θα δώσει την σκυτάλη στις βροχές και τις καταιγίδες.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι “μετά πάμε πλέον, σε μια κυκλοφορία ανάλογη της κακοκαιρίας Daniel που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες.

“Δεν θα είναι στην ίδια ένταση, όμως η κυκλοφορία θα θυμίζει τον σχηματισμό του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού του Daniel, που σημαίνει ότι θα σχηματιστεί πάλι μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες και η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι με κατά διαστήματα άσχημο καιρό, κακοκαιρία και πολλές βροχές. Και δυστυχώς οι βροχές αυτές θα απασχολήσουν και τις περιοχές της Θεσσαλίας.

Σε αντίθεση πάντως με τον Daniel, δεν θα καθίσει για πολλές μέρες στο Ιόνιο, καθώς θα βρει διέξοδο προς τα ανατολικά τμήματα””.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, διαφώνησε με τις προβλέψεις Μαρουσάκη, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να γίνεται σύγκριση συστημάτων, καθώς και ότι “τα μετεωγράμματα Καρδίτσας, Τρικάλων, Βόλου και Λάρισας, δεν προβλέπουν σημαντικά ύψη βροχής”.

“Αδειάζει” Μαρουσάκη και ο Τσατραφύλλιας

Στο ίδιος μήκος κύματος με τον Θοδωρή Κολυδά και η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια, που “άδειαζε” τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, χωρίς να τον κατονομάσει.

“Τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η πληροφορία ότι την επόμενη εβδομάδα θα μας επισκεφτεί κακοκαιρία η οποία θα θυμίζει την κακοκαιρία Daniel. Αν διατηρηθούν μέχρι τότε τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία πρόκειται για φυσιολογικές και όχι επικίνδυνες φθινοπωρινές βροχές και τίποτα άλλο. Δυστυχώς για τόσα 24ωρα πριν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα προγνωστικά εργαλεία για να εκτιμηθούν παραπάνω λεπτομέρειες τόσο για την εξέλιξη του φαινομένου όσο για την ένταση. Για οποιαδήποτε αλλαγή θα σας ενημερώσω” αναφέρει.

ΠΗΓΗ: https://www.thetoc.gr