13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚαι το 2022 οι ΕΔ θα στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις...

Και το 2022 οι ΕΔ θα στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Του Ηλία Προύφα

Στο Λυκαυγές του 2022, κυκλοφορεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, έχοντας γίνει μάλιστα viral, σκίτσο που απεικονίζει έναν υγειονομικό, ο οποίος με δυσκολία, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, κρατάει όρθια μια νοσηλευτική κλίνη ασθενούς.

Καταπληκτικό και αντιπροσωπευτικό σκίτσο για τους μαχητές της πρώτης γραμμής απέναντι στο φονικό ιό, που συνεχώς μεταλλάσσεται.

Η Εκρηκτική διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον σε όλο τον κόσμο, με τα μαύρα ρεκόρ αύξησης των κρουσμάτων, που καθημερινά καταγράφονται και στη χώρα μας, στρέφει τη σκέψη όλων, στα υγειονομικά στελέχη, τα οποία με αυταπάρνηση δίνουν τη μητέρα όλων των υγειονομικών μαχών. Ανάμεσα σε αυτά και τα ΥΓ στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της πανδημίας, έχουν διατεθεί και υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

”Χακί” γιατροί, νοσηλευτές και όλο το ΥΓ προσωπικό, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση των επικεφαλής της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου και του ΑΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του αρμόδιου πολιτικού προϊσταμένου για τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ΥΦΕΘΑ Νίκου Χαρδαλιά, αλλά και του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ, αρμοδίου για το πολιτικό προσωπικό Αντώνη Οικονόμου, συμβάλει τα μέγιστα, κρατώντας και με τη δική τους συνδρομή όρθιο, το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Το παράδειγμα του 424 ΓΣΝΕ, που ρίχτηκε πριν δυο περίπου χρόνια πρώτο στη μάχη του κορονοϊού στην πολύπαθη Θεσσαλονίκη, είναι χαρακτηριστικό.

Και το 2022, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, διατηρώντας στο ακέραιο την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, θα συνεχίσουν να στηρίζουν τη δύσκολη χρονιά που ξεκινάει και πάλι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις και στον υγειονομικό πόλεμο!