13.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ''Κάθε πέρσι και καλύτερα...'' Επιστολή συζύγου στρατιωτικού στο kranosgr.com

”Κάθε πέρσι και καλύτερα…” Επιστολή συζύγου στρατιωτικού στο kranosgr.com

Επιστολή συζύγου στρατιωτικού στο kranosgr

Καλησπέρα είμαι σύζυγος στελέχους του ΣΞ και παίρνω το θάρρος μετά από κοντά στα 25 χρόνια βίου με ένστολο να θέσω τους προβληματισμούς μου, δυστυχώς για ορισμένους (ένστολους ή μή) υπάρχουν οικογένειες στρατιωτικών που είναι μαζί, (μία από τις οποίες είναι και η δική μας)  λειτουργούν σαν οικογένεια και όχι στο καθεστώς του «μπαμπά – συζύγου του Σαββατοκύριακου», και δεν είναι παρκαρισμένες στην έδρα τους αλλά ακολουθούν τον σύζυγο τους όπου και αν το τοποθετήσει η υπηρεσία, με ότι αυτό συνεπάγεται στην όλη ταλαιπωρία των μεταθέσεων.

Κάθε φορά την περίοδο των μεταθέσεων η ίδια αγωνία 

πότε θα βγουν οι μεταθέσεις;

τις υπέγραψε ο Υπουργός; 

τις υπέγραψε ο Αρχηγός;

πότε θα βγει η ημερομηνία; 

πότε θα κλείσουμε την μεταφορική; 

πότε θα πάμε να βρούμε σπίτι;

Επιλογή μας, θα γυρίσει να ισχυριστεί ο κάθε ένας που δεν το βιώνει αυτό, δεκτό αλλά υπό μία προϋπόθεση προτού μας κρίνουνε ας μπούνε για λίγο στην θέση μας. Ξέρετε η άγνοια εξυπηρετεί πολλούς, δυστυχώς δεν είναι όλα ρόδινα όπως φαντάζονται και ισχυρίζονται ορισμένοι. 

Ναι αλλά έχετε τα ΣΟΑ σχολιάζουν ορισμένοι ακόμη και γνωστοί,

Οι Στρατιωτικές Οικίες (ΣΟΑ) δεν καλύπτουν τις ανάγκες όλων και στην διάρκεια των 30 ετών άντε να καταφέρεις να στεγαστείς για 2 ή 3 μεταθέσεις (μιλάμε για 6 χρόνια από τα 30), βλέπετε προέχουν οι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, οικογένειες με ΑΜΕΑ, Μονογονεϊκές, Κατά εξαίρεση Δκτες, Σχες…. Οπότε μια οικογένεια με 1ή 2 παιδιά τι πιθανότητες έχει;;; 

Μην αναφέρω ότι όλο αυτό για ένα μισθολόγιο που γύρισε 15 χρόνια πίσω, στερώντας πλέον την δυνατότητα εθελούσιας συνταξιοδότησης στα 25 έτη που ήταν το ισχύον κατά την πρόσληψη του συζύγου.

Κοντεύει να μπούμε στο Σεπτέμβριο και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η κοινοποίηση των εκτάκτων μεταθέσεων, μέσα στην εβδομάδα ξεκινήσαν να κοινοποιούνται των κατωτέρων Αξκων, παρόλα αυτά ποιος μπορεί να δώσει μια λογική εξήγηση για την όλη αυτή καθυστέρηση των υπολοίπων;

Ποιος φταίει;

Πέρυσι 2021 η έκτακτες μεταθέσεις κοινοποιηθήκαν τέλη Ιουλίου, ένα μήνα πριν από φέτος,  εδώ είναι που λέμε «κάθε πέρυσι και καλύτερα».

Μπορεί να έρθει κανείς στην θέση μας;

Να πλησιάζει ο Σεπτέμβριος,  ο μήνας των εγγραφών στα σχολεία και στα πανεπιστήμια και εμείς να μην γνωρίζουμε που θα πάμε. 

Για τις οικογένειες που φέτος τα παιδιά τους περάσαν σε κάποια σχολή μπορεί να φανταστεί κανείς την κατάσταση τους;

Αυτά τα ολίγα και συγνώμη αν διέκοψα τα μπάνια του λαού για ορισμένους.