13.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΙσραήλ: O υπουργός Άμυνας εμψυχώνει τους στρατιώτες - "Θα δείτε τη Γάζα...

Ισραήλ: O υπουργός Άμυνας εμψυχώνει τους στρατιώτες – “Θα δείτε τη Γάζα από μέσα- Θα είμαστε ακριβείς και θανατηφόροι”

Επίσκεψη στο Νότο του Ισραήλ πραγματοποίησε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Yoav Gallant σήμερα Πέμπτη όπου συναντήθηκε με στρατιώτες που υπηρετούν στα σύνορα της Γάζας.

Θα είμαστε ακριβείς και θανατηφόροι και θα συνεχίσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε την αποστολή“, τόνισε ο Yoav Gallant, προσθέτοντας πως θα δουν σύντομα τον παλαιστινιακό θύλακα “από μέσα”, υποδηλώνοντας ότι μια χερσαία εισβολή πλησιάζει.

“Βλέπετε τη Γάζα τώρα από απόσταση, σύντομα θα τη δείτε από μέσα. Η εντολή θα έρθει”, είπε απευθυνόμενος στο στράτευμα του πεζικού.

Ισραήλ: O υπουργός Άμυνας εμψυχώνει τους στρατιώτες - "Θα δείτε τη Γάζα από μέσα- Θα είμαστε ακριβείς και θανατηφόροι"

“Είμαστε πρωτίστως και κυρίως επικεντρωμένοι στο να νικήσουμε τη Χαμάς“, ξεκαθάρισε ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, σύμφωνα με τη Jerusalem Post.

“Οδηγώ στρατιώτες σε μάχες για 45 χρόνια. Είμαι υπεύθυνος για την ασφάλεια. Ήμουν υπεύθυνος τις τελευταίες δύο εβδομάδες – ακόμα και σε δύσκολες στιγμές, είμαι υπεύθυνος για τη νίκη του Ισραήλ“, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας.

ισραηλ

Σημείωσε περαιτέρω ότι το IDF (Israel Defense Forces) προετοιμάζεται για μια μακροπρόθεσμη εμπλοκή με τους εχθρούς του Ισραήλ, λέγοντας ότι “δεν μιλάμε για μια σύντομη στρατιωτική εκστρατεία, μιλάμε για μια παρατεταμένη εκστρατεία“.

Στη συνέχεια έθιξε την απειλή της Χεζμπολάχ στα σύνορα με τον Λίβανο. “Η Χεζμπολάχ προσπαθεί να αμφισβητήσει το κράτος του Ισραήλ και τον Ισραηλινό Στρατό και έχει αναπτύξει δυνάμεις σε ισχυρούς αμυντικούς σχηματισμούς. Η δύναμη ολόκληρου του Ισραήλ είναι στη διάθεσή μας. Είμαστε σε εγρήγορση και αν η Χεζμπολάχ θέλει να ξεκινήσει πόλεμο, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξει τις φωτογραφίες της πόλης της Γάζας“.

ισραηλ

ισραηλ

Νέο μπαράζ ρουκετών

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση αυτών των δηλώσεων, ένα νέο μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε προς το Βορρά του Ισραήλ. Σειρήνες ακούστηκαν στις πόλεις Even Menachem, Shomera, Abirim και Fassuta.

Την Τετάρτη η Χεζμπολάχ του Λιβάνου προειδοποίησε τους αντιπάλους της την Τετάρτη ότι είναι “χιλιάδες φορές πιο ισχυρή” από πριν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προειδοποιήσει το Ιράν, το οποίο υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ και τη Χαμάς, να μην εμπλακεί στην κρίση. Ανέπτυξαν δύο αεροπλανοφόρα που, όπως λένε, στοχεύουν να αποτρέψουν οποιονδήποτε παράγοντα που επιδιώκει να κλιμακώσει τον πόλεμο.

Ο αξιωματούχος της Χεζμπολάχ Χασέμ Σαφιεντίν, σε μια ομιλία του σε χιλιάδες υποστηρικτές, είπε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και οι “κακόβουλοι Ευρωπαίοι” πρέπει να είναι προσεκτικοί.

“Η απάντηση στο λάθος που μπορεί να κάνετε θα είναι ηχηρή”, είπε συγκεκριμένα.

ΠΗΓΗ: https://www.thetoc.gr