13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΘρήνος στην κηδεία του άτυχου Λοχία στην Οιχαλία

Θρήνος στην κηδεία του άτυχου Λοχία στην Οιχαλία

Το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Οιχαλίας γράφτηκε ο επίλογος της τραγωδίας με την τέλεση της νεκρώσιμης Ακολουθίας για τον άτυχο Βασίλη Μποΐτση, στρατιωτικό που υπηρετούσε στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στην τελευταία του κατοικία, στα χώματα της γενέτειρας του Οιχαλίας, αναπαύεται από το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, ο αδικοχαμένος Λοχίας, Βασίλης Μποΐτσης.

Όπως είναι γνωστό ο άτυχος 38χρονος έχασε την ζωή το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην εθνική οδό Τρικάλων – Λάρισας, μεταξύ Πετροπόρου και Πετρωτό. Νεκρή επίσης υπήρξε και η σύντροφός του, με καταγωγή την Ορεστιάδα Έβρου, ηλικίας 30 ετών, που επέβαινε στο ίδιο όχημα.

Το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Οιχαλίας γράφτηκε ο επίλογος της τραγωδίας με την τέλεση της νεκρώσιμης Ακολουθίας για τον άτυχο Βασίλη, στρατιωτικό που υπηρετούσε στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών. Την Εξόδιο Ακολουθία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, κ. Χρυσόστομος.

Στη νεκρώσιμη Ακολουθία βρέθηκαν η οικογένεια του άτυχου νέου, φίλοι, αλλά και στελέχη της ΣΜΥ, μεταξύ των οποίων ο διοικητής της, Ταξίαρχος Ιωάννης Κορέλης.

Κατά την έξοδο της σορού από το Ναό του Αγίου Νικολάου, «δάκρυσαν και οι πέτρες», με το φέρετρο να φέρει πάνω την Γαλανόλευκη Σημαία και την απόδοση τιμών από Άγημα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.

Τραγικές φιγούρες ο πατέρας του άτυχου Λοχία και το μικρό κοριτσάκι του, ηλικίας μόλις 10 ετών, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ακόμη και σήμερα ότι δεν θα ξαναδούν ποτέ, γιο και μπαμπά, που η ψυχή του πέταξε για τους Ουρανούς.

Στο χαρακτήρα του άτυχου νέου στάθηκε στον επικήδειο στέλεχος της ΣΜΥ ενώ από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, στον παρηγορητικό λόγο, μίλησε για τον άτυχο στρατιωτικό και την καλοσύνη του, σημειώνοντας ότι η τοπική Εκκλησία θα είναι στο πλευρό του παιδιού του αδικοχαμένου Λοχία και του πατέρα του.  

ΠΗΓΗ: https://www.oichalianews.gr