13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΘράκη - Λαθρομετανάστευση: ''Όλοι με την πρόταση Δαστερίδη''

Θράκη – Λαθρομετανάστευση: ”Όλοι με την πρόταση Δαστερίδη”

για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα…

Του Ηλία Προύφα

Μεγάλη ανταπόκριση τόσο σε επίπεδο Έβρου, Θράκης αλλά και Πανελλαδικά, είχε το δημοσίευμα του kranosgr.com, (Διαβάστε ΕΔΩ) για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στον Έβρο, τα θύματα από τις καταδιώξεις και την πρόταση για άμεση σύγκληση όλων των φορέων, που έκανε ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης και Συνοριοφύλακας στο επάγγελμα Ηλίας Δαστερίδης.

Η κατάσταση στον Έβρο, όπως δημοσιεύσαμε και προχθές, δυσκολεύει όλο και περισσότερο και γι’ αυτό οι κάτοικοι των ακριτικών πόλεων και χωριών κυρίως του Έβρου, άρχισαν να ζητούν οι φορείς να αναλάβουν όπως πρότεινε ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ηλίας Δαστερίδης, δράση τώρα…

Ως γνώστης της κατάστασης ο κος Δαστερίδης, πρότεινε ως όφειλε, απέναντι στους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, αλλά και στο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, που του εμπιστεύθηκε μία από τις Αντιδημαρχίες της Εβρίτικης πρωτεύουσας, να συγκληθεί άμεση σύσκεψη όλων των φορέων.

Η παρακάτω δήλωση πρόταση του Αντιδημάρχου Αλεξανδρούπολης, Ηλία Δαστερίδη, βρήκε υποστήριξη από πολίτες του Έβρου. Είμαστε σίγουροι ότι, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο οποίος εμπιστεύεται απόλυτα το στενό του συνεργάτη, θα ζητήσει άμεση σύγκληση φορέων, για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα…

Η αλλαγή του Ποινικού κώδικα όπου χαρακτηρίζει την διακίνηση μεταναστών κακούργημα από πλημμέλημα είχε ως αποτέλεσμα τα κυκλώματα να στραφούν στην χρησιμοποίηση ανθρώπων της ίδιας υπηκοότητας για την διευκόλυνση εισόδου και μεταφοράς στο εσωτερικό της Χώρας.

Οδηγοί μεταφορικών μέσων χωρίς άδεια παραμονής, με κλεμμένα και παραποιημένα οχήματα προσπαθούν με κάθε τρόπο να μεταφέρουν λαθρομετανάστες από την συνοριακή γραμμή στο εσωτερικό της Χώρας. Άμεσα πρέπει να γίνει μια σύσκεψη για να παρθούν μέτρα πρόληψης και όχι μόνο καταστολής ούτως ώστε να διαφυλάξουμε τους Δημότες μας και γενικά τον Νομό Έβρου και την Χώρα γενικότερα.

Πέραν της Εγνατίας οδού, υπάρχουν 4 δρόμοι που πρέπει να δημιουργηθούν ΑΜΕΣΑ σταθμοί ελέγχου κυκλοφορίας (ΣΤΕΚ) ούτως ώστε όλοι αυτοί οι οποίοι προσπαθούν με κλεμμένα και παραποιημένα οχήματα να προσεγγίσουν τον Νομό Έβρου να σταματήσουν.

Ο καθένας πλέον στον τομέα του πρέπει να αναλάβει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες και όλοι μαζί από κοινού θα πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα απέναντι στην υποχρέωση που έχουμε στους Έλληνες πολίτες.