13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΘητεία: Ο γιος του Μητσοτάκη στα σύνορα και μεγαλοστελέχους της ΝΔ σε...''φιλέτο''

Θητεία: Ο γιος του Μητσοτάκη στα σύνορα και μεγαλοστελέχους της ΝΔ σε…”φιλέτο”

Του Ηλία Προύφα

Ο γιος του Πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη, επέλεξε και πολύ σωστά, να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στα σύνορα.

Χωρίς καμία διάκριση και προς τιμήν του, παρουσιάστηκε σε ΣΥΠΟ του Έβρου και υπηρέτησε σε μονάδα Πυροβολικού της περιοχής Αλεξανδρούπολης – Φερρών. Δηλαδή στην πρώτη γραμμή του ποταμού Έβρου.

Μάλιστα όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, στον Έβρο ήταν υπόδειγμα οπλίτη και δε χρησιμοποίησε ποτέ το όνομά του, για να τύχει διακριτικής μεταχείρισης εις βάρος συναδέλφων του οπλιτών.

Ακριβώς μάλιστα το αντίθετο. Απλός ως χαρακτήρας και πειθαρχημένος. Με δυο λέξεις υπόδειγμα στρατιώτη, που ακολουθούσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης και ασκήσεων όπως όλοι, εκτελώντας ακόμη και τις πιο δύσκολες υπηρεσίες.

Αυτά για το γιο του Πρωθυπουργού.

Στον αντίποδα τώρα. Το παράδειγμα το Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που προς τιμήν του έστειλε το γιό του στα σύνορα, όπως η πλειοψηφία των παιδιών του ελληνικού λαού, φαίνεται πως δεν ακολούθησε μεγαλοστέλεχος την ΝΔ, που βρίσκεται κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού προτιμήθηκε θέση ”φιλέτο” των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μα θα μου πείτε, παντού μονάδες θεωρούνται και καλύπτονται από οπλίτες.

Το νόμιμο όμως δεν είναι πάντα και ηθικό, όταν μάλιστα κατέχεις μία υψηλή θέση, από την οποία θα πρέπει να δώσεις το καλό παράδειγμα, όπως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο γιος του Κωνσταντίνος, υπηρετώντας στα σύνορα.

Θα επανέλθουμε…