13.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΘετική ανταπόκριση στις εξαγγελίες Δένδια για τη θητεία. Παιδιά φτωχών οικογενειών θα...

Θετική ανταπόκριση στις εξαγγελίες Δένδια για τη θητεία. Παιδιά φτωχών οικογενειών θα αποκτήσουν πτυχία και ειδικότητες

Του Ηλία Προύφα

Μόνο θετική είναι η ανταπόκριση που καταγράφουμε στο kranosgr.com, για τις εξαγγελίες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια για τη στρατιωτική θητεία και πως αυτή θα διαμορφωθεί μέσα στη σύγχρονη εποχή. Το ίδιο καταγράφεται και από μέσα ενημέρωσης κυρίως της επαρχίας, με τα οποία συνεργάζεται το kranosgr, τα οποία αποτυπώνουν το σφυγμό της κοινωνίας, κυρίως των λαϊκών οικογενειών.

Όπως σε όλους τους εξελιγμένους στρατούς, οι οπλίτες θητείας δε θα προετοιμάζονται μόνο ως μαχητές για τον πόλεμο, αλλά και εξειδικευμένοι πολίτες, για την περίοδο της ειρήνης.

Οι δυνατότητες που θα δίνει πλέον ο Ελληνικός Στρατός, με την απόκτηση πιστοποιημένων δεξιοτήτων, θα είναι μεγάλες καθιστώντας τη θητεία περισσότερο ελκυστική.

Όχι χαμένος χρόνος, όπως συνηθίζεται να αποκαλείται από τους πολίτες, αλλά περίοδος για ευκαιρίες επαγγελματικής απασχόλησης στους νέους της χώρας μας, κυρίως στα παιδιά φτωχών οικογενειών, τα οποία λόγω οικονομικής στενότητας δε θα είχαν ποτέ τη δυνατότητα, να βγουν εξειδικευμένα στην αγορά εργασίας.

Πλέον με τις καινοτόμες εξαγγελίες του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια, ο Στρατός θα δίνει χωρίς διακρίσεις, τα ίδια εφόδια, σε όλα τα παιδιά των Ελλήνων πολιτών.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Τα καλύτερα από το Νίκο Δένδια, έπονται και δε θα σταματήσουν στα tablet…