13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Έπαρση της σημαίας στο Λευκό Πύργο για την απελευθέρωση της πόλης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Έπαρση της σημαίας στο Λευκό Πύργο για την απελευθέρωση της πόλης

Η σημαία που υψώθηκε είναι η ίδια που χρησιμοποιήθηκε και το 2012 στον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο σήμερα, ανήμερα της επετείου της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον οθωμανικό ζυγό και του εορτασμού του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου.

Τη γαλανόλευκη ύψωσαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο διοικητής Γ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος, Αναστάσιος Σπανός, υπό τους ήχους της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, που παιάνισε το εμβατήριο της σημαίας και τον εθνικό ύμνο.

Η έπαρση έγινε παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Οικονόμου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στραγηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ΓΕΣ.

Στην τελετή παρέστη και τιμητικό άγημα από μαθητές της ΣΣΑΣ και εκπρόσωποι από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Απογόνων Μακεδονομάχων που φορούσαν παραδοσιακές στολές.

Να σημειωθεί ότι η σημαία που υψώθηκε είναι η ίδια που χρησιμοποιήθηκε και το 2012 στον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης και στη συνέχεια παραχωρήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο.

Πηγή: https://www.voria.gr