13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΘεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικη Εθελοντική Αιμοδοσία της 3ης ΥΠΕ με την υποστήριξη της Ένωσης...

Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικη Εθελοντική Αιμοδοσία της 3ης ΥΠΕ με την υποστήριξη της Ένωσης Στρατιωτικών Κεντρικής Μακεδονίας της ΠΟΜΕΝΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Εθελοντική Αιμοδοσία για τις ημέρες των Χριστουγέννων με τη συνδρομή των Νοσηλευτών που εξειδικεύονται στη Δημόσια Υγεία/ Κοινοτική Νοσηλευτική


Είναι γεγονός πως στην χώρα μας τα ποσοστά εθελοντών αιμοδοτών αυξάνονται με σταθερούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα διεθνώς σε αριθμό αιμοδοτών ανά πληθυσμό. Τα οφέλη της Αιμοδοσίας αφορούν όχι μόνο τον δέκτη αλλά και τον ίδιο τον εθελοντή. Ο εθελοντής κάνει το χρέος του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο καθώς με την επάρκεια αίματος, ιδιαίτερα σε δύσκολες περιόδους, μπορεί να βοηθήσει να σωθεί μία ζωή. Ταυτόχρονα, ο εθελοντής βοηθάει και τον ίδιο του τον οργανισμό.

Η πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της 3ης ΥΠΕ & των Νοσηλευτών που εξειδικεύονται στη Δημόσια Υγεία/ Κοινοτική Νοσηλευτική για τη διοργάνωση Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων, στις 22 Δεκεμβρίου 2021, 09.00π.μ. – 14.00μ.μ. στη ΔΕΘ.


Αναλυτικά, η δράση θα περιλαμβάνει ενημέρωση του κοινού με διανομή φυλλαδίων από τους Νοσηλευτές που εξειδικεύονται στη Νοσηλευτική Ειδικότητα της Δημόσιας Υγείας/ Κοινοτικής Νοσηλευτικής της 3ης Υ.ΠΕ., σχετικά με τα οφέλη της Αιμοδοσίας και την σημαντικότητά της αλλά και την εξάλειψη της προκατάληψης που υπάρχει απέναντι σε αυτή. Οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν κατά την Εθελοντική Αιμοδοσία του κοινού και των ίδιων των Νοσηλευτών, θα διατεθούν για την κάλυψη μεταγγίσεων ασθενών σε Νοσοκομεία της 3ης Υ.Π.Ε.


Οι φορείς υπεύθυνοι για τη διοργάνωση της δράσης είναι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας με τους νοσηλευτές που εξειδικεύονται στη Νοσηλευτική Ειδικότητα «Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής 3η ΥΠΕ, η Αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» και η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ .

Ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ (Μακεδονίας)


Δρ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης