13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΘεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν 6 για κλοπή καυσίμων από στρατιωτικό αγωγό

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν 6 για κλοπή καυσίμων από στρατιωτικό αγωγό

Ποινές φυλάκισης 6 και 8 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 6 άτομα για κλοπή καυσίμων από στρατιωτικό αγωγό. Πρόκειται για έναν πρώην υπαξιωματικό του Ελληνικού Στρατού, έναν έμπορο και άλλους τέσσερις άνδρες με διάφορες ιδιότητες.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από ανατροπή ενός ημιφορτηγού που μετέφερε σωλήνες κι άλλα εργαλεία, κοντά σε φρεάτιο του αγωγού, σε αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση των ποινών υπό τον όρο της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Στους απολογίες τους, οι περισσότεροι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ισχυρίστηκαν ότι πήγαν στο σημείο για να ψάξουν για κρυμμένες χρυσές λίρες.

Από την έρευνα των διωκτικών αρχών προέκυψαν 5 κλοπές και 7 απόπειρες κλοπής ενώ κλάπηκαν περίπου 300 τόνοι πετρελαίου, συνολικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ, από το 2012 έως το 2014.

Εις βάρος των κατηγορούμενων ασκήθηκε ποινική δίωξη για κλοπή και λαθρεμπορία σε βαθμό κακουργήματος.

Το σημείο απ’ όπου γινόταν η άντληση του πετρελαίου εντοπίζεται στην περιοχή του Εχεδώρου, στα δυτικά της Θεσσαλονίκης.

Ο αγωγός, κατά πληροφορίες, ξεκινάει από τη Λάρισα και φτάνει έως τη Βόρεια Ελλάδα, εφοδιάζοντας με καύσιμα τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ύστερα από την άντλησή τους, τα καύσιμα μεταγγίζονταν σε βυτιοφόρο ιδιοκτησίας του εμπλεκόμενου επιχειρηματία.

Ο εκ των κατηγορουμένων στρατιωτικός, με βαθμό αρχιλοχία, φέρεται ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς, φαίνεται ότι έδινε πληροφορίες στους συγκατηγορουμένους του.

ΠΗΓΗ: https://www.grtimes.gr