13.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΘεσσαλονίκη: Αλλαγή της Ισπανικής Ταξιαρχίας στο NRDC-GR

Θεσσαλονίκη: Αλλαγή της Ισπανικής Ταξιαρχίας στο NRDC-GR

Στις 15 Δεκεμβρίου 2021, το NATO Rapid Deployable Corps Greece (NRDC-GR) πραγματοποίησε επίσημη τελετή στις εγκαταστάσεις του, με αφορμή την αλλαγή του Ισπανικού Συνδεδεμένου Σχηματισμού. Από την 1η Ιανουαρίου 2021, η Χ Ταξιαρχία «GUZMAN EL BUENO», αντικατέστησε την XVI Ταξιαρχία «CANARIAS», αλλά λόγω των περιορισμών και των εκπαιδευτικών υποχρεώσεων που σχετίζονται με τον COVID-19 η τελετή δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί νωρίτερα.

Ο Διοικητής της Χ Ταξιαρχίας ”GUZMAN EL BUENO”, Ταξίαρχος Ignacio OLAZABAL, είχε συνάντηση με τον Διοικητή του NRDC-GR, Αντιστράτηγο Αναστάσιο ΣΠΑΝΟ στο ιστορικό κτίριο του Γ’ Σώματος Στρατού, όπου ο Διοικητής είχε την ευκαιρία, να καλωσορίσει την X Brigade ως Affiliated Formation του NRDC-GR και να εκφράσει την ισχυρή του πεποίθηση για μια στενή και επωφελής και για τις δύο πλευρές σχέση.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η επίδοση της Σημαίας της Χ Ταξιαρχίας ‘’GUZMAN EL BUENO’’ στον Διοικητή του NRDC-GR στις εγκαταστάσεις του NRDC-GR. Η Στρατιωτική Μπάντα του Γ’ Σώματος έπαιξε όχι μόνο τον Ελληνικό και τον Ισπανικό Εθνικό Ύμνο αλλά και το «Banderita Española», μια Ισπανική Στρατιωτική Πορεία. Αργότερα, ο τιμώμενος προσκεκλημένος έλαβε το βασικό φυλλάδιο του NRDC-GR και έδωσε το βασικό σημείωμα της Ταξιαρχίας του. Τελικά υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών του NRDC-GR.

Στο τέλος πραγματοποιήθηκε μια μικρή δεξίωση στους χώρους του Αρχηγείου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εφαρμόστηκαν όλα τα αντίστοιχα πρωτόκολλα για την πανδημία του COVID-19 και ακολουθήθηκαν τα προστατευτικά μέτρα.