13.3 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙΘεσμική Εκπροσώπηση Αποστράτων χωρίς Εκλογές αλλά με Διορισμό σήμερα το 2023;

Θεσμική Εκπροσώπηση Αποστράτων χωρίς Εκλογές αλλά με Διορισμό σήμερα το 2023;

Πέρασαν (7) και πλέον μήνες από την εκλογή του νέου ΔΣ της ΕΑΑΣ. Μια εκλογική διαδικασία που διεξήχθη με τεράστια αποχή προσέλευσης μελών της ΕΑΑΣ της τάξης του 75,70% !.Αποχή που έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Μάταια όπως αποδείχθηκε περιμέναμε όλο αυτό το διάστημα να γίνει μια αποτίμηση για τους λόγους αυτού του θλιβερού ρεκόρ που κάθε τριετία σπάει το προηγούμενο ..

Όπως φαίνεται για τις εκάστοτε ηγεσίες όλα βαίνουν καλώς. Την αποχή την θυμούνται λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές προκειμένου να επιτύχουν τον σκοπό τους.

Αλλωστε πως να πειστεί κάποιος να προσέλθει στην ψηφοφορία  όταν το 2023 μετά από συνεχή φθίνουσα πορεία  :

Yπήρχε μόνο ένας(1) υποψήφιος για την θέση του Προέδρου και μόνο ένας(1) για την θέση του Αντιπροέδρου της ΕΑΑΣ.!! Θεωρητικά λοιπόν και μόνο η δική τους ψήφος θα ήταν αρκετή για να εκλεγούν. 

η ότι:

Yποψήφιος θα μπορούσε να είναι μόνο ανώτατος αξιωματικός βαθμού Υποστρατήγου και άνω για την θέση του Προέδρου.!! Την μια και μόνο γνώση εκπροσώπησης την κατέχουν οι Ανώτατοι Αξιωματικοί;!!

η

Θα ‘επρεπε μάλιστα  να είναι υποχρεωτικά και κάτοικος Αττικής σύμφωνα με τον κανονισμό.!! Ε αυτό πως να το σχολιάσεις;

Αυτά συμβαίνουν σήμερα το 2023.!!! 

Να σχολιάσουμε μήπως την διαδικασία εκλογής μελών στο ΔΣ των τοπικών συμβουλίων; Ποια εκλογή δηλαδή ,Διορισμός γίνετε.!!

Μια διαδικασία επιλογής βιογραφικών από το ΔΣ .Οι ενδιαφερόμενοι για τα τοπικά ΔΣ (παραρτήματα) των νομών υποβάλουν βιογραφικό προκειμένου να αξιολογηθούν από το ΔΣ της ΕΑΑΣ και  στην συνέχεια να διοριστούν ως πρόεδροι και μέλη των παραρτημάτων.!!

Αυτά συμβαίνουν σήμερα  το 2023.Δεν είναι ιστορία !!!

Την κατεύθυνση αυτής της καθοδικής πορείας με στοιχεία και αριθμούς δεκαετίας είχα επισημάνει σε δημοσιεύσεις μου ήδη από το 2022 αλλά και απο τον Ιανουάριο του 2023 .

Από 13 Φεβ 2023 σε άρθρο του ο τότε Αντιπρόεδρος και σήμερα Πρόεδρος της ΕΑΑΣ ΥΠΤΓΟΣ Ε.Α κύριος Δεβούρος  με τίτλο :

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ  κάνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία ανέφερε μεταξύ άλλων:

1.Γιατί η μαζική συμμετοχή μας στις εκλογές, οπλίζει με δυναμική ισχυρής παρέμβασης και διαπραγμάτευσης την ΕΑΑΣ. Αντίθετα η αποχή από την διαδικασία την αποδυναμώνει και την απαξιώνει!.2.Γιατί ήρθε επιτέλους η ώρα να αποδείξουμε ότι είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, σκεπτόμενοι και αλληλέγγυοι και είμαστε πάνω από τριάντα έξι χιλιάδες (36.000).Ποιος διαφωνεί;

Σήμερα με χρονική απόσταση πλέον από τις δηλώσεις  αλλά και από το αποτέλεσμα  πως νιώθετε και πως αξιολογείτε τα παραπάνω, αφού παρά το κάλεσμα σας η αποχή μεγάλωσε σπάζοντας κάθε ρεκόρ; Από τους 36.000 που αναφέρετε, Ψήφισαν μόνο  5.571 ;Μήπως κάτι φταίει;

3.Γιατί η νομοθετική αναθεώρηση – τροποποίηση  είναι θεμιτή προκειμένου να γίνει ομαλή προσαρμογή προς τις αρχές, τους κανόνες και τρόπους λειτουργίας των σύγχρονων συλλογικών οργάνων Διοίκησης παρά το γεγονός ότι ο ισχύων νόμος δεν εμποδίζει την αποτελεσματική πορεία της Ένωσης, περιορίζει όμως σε ορισμένες περιπτώσεις τις πραγματικές δυνατότητές της.

Ακόμη πιστεύετε πως η  νομοθετική αναθεώρηση – τροποποίηση  δεν εμποδίζει την αποτελεσματική πορεία της Ένωσης; 

Προκειμένου να μην αδικήσω τον σημερινό πρόεδρο αλλά και το ΔΣ της ΕΑΑΣ (που πολλοί εξ αυτών είναι επι πολλά χρόνια εκπρόσωποι μας), θα ήθελα να σημειώσω εδώ πως οι ενστάσεις μου αφορούν τις θεσμικές αλλαγές που πρέπει άμεσα (χθες) να γίνουν. Δεν αφορούν  πρόσωπα τα οποία άλλωστε δεν γνωρίζω, ούτε και αμφισβητώ τις καλές προθέσεις τους .Όμως αυτές οι προθέσεις θα πρέπει να μετουσιωθούν άμεσα σε πρωτοβουλίες που θα τις επιβεβαιώσουν .Από προθέσεις χορτάσαμε..

Δεν μπορεί να μην υπάρχει το 2023 εκλογική διαδικασία για τα παραρτήματα !

Δεν μπορεί να υπάρχει βαθμολογικό κριτήριο επιλογής το 2023 για την εκπροσώπηση μας.!

Που ζούμε ;

Με εκτίμηση

Καρακωστίδης Γιώργος
Λγος ε.α