13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑ«Θερίζουν» οι ιώσεις - Γέμισαν τα παιδιατρικά νοσοκομεία - Οι συστάσεις των...

«Θερίζουν» οι ιώσεις – Γέμισαν τα παιδιατρικά νοσοκομεία – Οι συστάσεις των ειδικών

Η νοσηρότητα ανεβαίνει κάθε εβδομάδα κατά 20%

Τρεις αναπνευστικοί ιοί (o RSV, o ιός της γρίπης αλλά και ο SARS-CoV-2) φαίνεται να πρωταγωνιστούν και στη χώρα μας, με τους ειδικούς να εκφράζουν ανησυχίες για έναν ακόμη δύσκολο χειμώνα.

Ο Σπύρος Μαζάνης, παιδίατρος τόνισε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη ότι παρατηρείται μεγάλη έξαρση των ιώσεων τον τελευταίο καιρό, μάλιστα η νοσηρότητα ανεβαίνει κάθε εβδομάδα κατά 20%.

Από μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία 30 χρόνια, ποτέ δεν υπήρχε αυτό το φαινόμενο πιο πριν, το οποίο χαρακτηρίζεται από τρία περιστατικά, σύμφωνα με τον κ. Μαζάνη.

«Πρώτον όλες οι ιώσεις έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές, δεύτερον υπάρχουν ταυτόχρονα πάρα πολλές ιώσεις με κοινά συμπτώματα και τρίτον παρατηρείται σε ένα παιδάκι να υπάρχουν δύο και τρεις διαφορετικοί ιοί» ανέφερε ο παιδίατρος.

Αιτία αυτού του νέου κύματος ιώσεων με αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι επειδή όλο το διάστημα της πανδημίας αποκλειστήκαμε από την επαφή μας με τους ιούς, λόγω χρήσης μάσκας και τα παιδιά δεν εκτέθηκαν ώστε να «προπονηθούν» και να αποκτήσουν αντισώματα, εκτίμησε ο Σπύρος Μαζάνης.

Ο παιδίατρος συμβούλευσε οι γονείς να αποφύγουν αυτή την περίοδο της έξαρσης τον έντονο συγχρωτισμό των παιδιών, περιορίζοντας τις επισκέψεις σε παιδότοπους και τα πάρτι.

Καταλήγοντας ο παιδίατρος παρότρυνε την προαιρετική χρήση μάσκας στα σχολεία.