13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΘΑ ΛΥΘΕΙ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ;

ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ;

ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ; ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΥΕΘΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ANAΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΙΩΝΑΝΝΙΝΩΝ κ ΚΕΦΑΛΑ ΜΑΡΙΑ
Αναφορά (1435/29-04-2020) κατέθεσε η Βουλευτής της ΝΔ Κεφάλα Μαρία – Αλεξάνδρα αναφορικά με επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.) με την οποία ενημερώνει σχετικά με τις μεταθέσεις Στρατιωτικών που έχουν τέκνα που φοιτούν στο Λύκειο και αιτούνται στον αρμόδιο Υπουργό την επίλυση των θεμάτων τους.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ  ΑΡΤΑΣ κ ΓΚΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 

Αθήνα, 30 Απριλίου 2020 

ΑΝΑΦΟΡΑ 

    Προς τον: Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλο 

   ΘΕΜΑ: «Μεταθέσεις Στρατιωτικών που έχουν τέκνα τα οποία φοιτούν στο Λύκειο.» 

Κύριε Υπουργέ, 

 Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου με την  υπ’ αριθμ. Πρωτ. 259 /2020  επιστολή της, που συνημμένα σας επισυνάπτω, αναφέρεται σε ένα χρόνιο ζήτημα για τους Στρατιωτικούς Υπαλλήλους που τα τέκνα τους φοιτούν στο Λύκειο. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Ν. 3883/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα μετά  τις αλλαγές του Ν 4650/2019 , στο αρ. 5 παρ. 1 στ α’, υποστοιχείο (2)   περιλαμβάνονται τα κοινωνικά κριτήρια για τις κρίσεις των μεταθέσεων των Στρατιωτικών Υπαλλήλων, και στο εδάφιο (ε) αυτού, το κριτήριο της ηλικίας των τέκνων  αυτών . Με την παρούσα επιστολή τους, η  Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου  ζητά την τροποποίηση του ανωτέρω αναφερομένου εδαφίου του Ν. 3883/2010, ώστε κατά προτεραιότητα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν τέκνα στο Λύκειο να μπορούν να παραμείνουν στις Μονάδες του τόπου όπου ήδη υπηρετούν, εφ’ όσον το επιθυμούν, και σε κάθε περίπτωση ,  αν αυτό δεν είναι εφικτό, να μπορούν να παραμείνουν , σε Μονάδα η οποία  βρίσκεται εντός χιλιομετρικής απόστασης 60 χλμ από την Μονάδα στην οποία υπηρετούσαν μέχρι τη στιγμή της μετάθεσης τους.  Πρόκειται για ένα αίτημα εύλογο, με βάση ιδίως και την ανάγκη σταθερού οικογενειακού και εκπαιδευτικού περιβάλλοντος για τα τέκνα τους την κρίσιμη αυτή περίοδο της μαθητικής τους ζωής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. 

Παρακαλώ όπως εξετάσετε με ιδιαίτερη προσοχή το ζήτημα αυτό και  με ενημερώσετε σχετικά με τις όποιες αποφάσεις και ενέργειές σας επί του συγκεκριμένου θέματος, με σκοπό την εξεύρεση της  καλύτερης δυνατής νομοθετικής λύσης, για την κατηγορία αυτή των Στρατιωτικών Υπαλλήλων και των οικογενειών τους.                                                                                                Ο Βουλευτής 

                                                                                                                                                                                          ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ 

Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου ευχαριστεί τους κ. Βουλευτές γιατί με τις αναφορές τους δείχνουν το ενδιαφέρον τους για τους Στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους.

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ  ΕΔΩ