13.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΘάνος Πατάγιας: Στη Σχολή Ικάρων με πάνω από 19.000 μόρια

Θάνος Πατάγιας: Στη Σχολή Ικάρων με πάνω από 19.000 μόρια

Ένα ακόμη παιδί του 1ου Γενικού Λυκείου Λαμίας, ξεπέρασε τα 19.000 μόρια. Πρόκειται για τον Θάνο Πατάγια που ζητούσε μια θέση στη Σχολή Ικάρων και με την βαθμολογία του ανοίγει… τα φτερά του για Στρατιωτικός Μηχανικός Αεροσκαφών (ΣΜΑ).

Η επίδοση του στο 2ο πεδίο, είναι  19.001 μόρια και στατιστικά ανήκει στο 0,15% των μαθητών που πέτυχαν κάτι ανάλογο από τους 15.187 που διαγωνίστηκαν σε αυτό!

Οι βαθμοί του: Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία: 16,8 Μαθηματικά: 19,4 Φυσική: 19,7 Χημεία: 19,6

Τη δική του άποψη για το «μυστικό της επιτυχίας», καταθέτει στο LamiaReport ο Θάνος που είναι και αθλητής μπάσκετ και γενικά κράτησε τις ισορροπίες μεταξύ διαβάσματος και προσωπικής ζωής:

«Με βάση την δική μου εμπειρία μπορώ να  αναφέρω  ότι τα βασικότερα στοιχεία που με βοήθησαν να  αποδώσω ήταν το καθημερινό πρόγραμμα που είχα, το οποίο  είχα προνοήσει να μην ήταν ασφυκτικό, η ενασχόληση μου με τον αθλητισμό, η οποία αντιστάθμιζε την κούραση του διαβάσματος καθώς και μια βόλτα, η οποία πάντα ήταν εφικτή. Επιπλέον, η καλή σχέση με τους καθηγητές και ταυτόχρονα η στήριξη των αγαπημένων μου προσώπων ήταν εξίσου σημαντική αφού λειτουργούσε ως ένα συνεχές κίνητρο. Οι πανελλήνιες είναι  μια διαδικασία  από μόνη της πιεστική, αλλά η διαχείριση του χρόνου και της ψυχολογίας είναι υποκειμενική. Όποτε ως συμβουλή που θα έδινα σε κάποιον που δίνει φέτος ή θα δώσει μελλοντικά πανελλήνιες είναι το συστηματικό και απαιτούμενο διάβασμα χωρίς όμως την παραμέληση προσωπικών ενδιαφερόντων, καθώς μόνο με την καλή ψυχολογία μπορεί ο κάθε μαθητής να αποδώσει στο μέγιστο δυνατό».

lamiareport.gr