13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΗ Elbit Systems παρουσίασε ικανότητες ετερογενούς σμήνους στο ολλανδικό πρόγραμμα Ανάπτυξης και...

Η Elbit Systems παρουσίασε ικανότητες ετερογενούς σμήνους στο ολλανδικό πρόγραμμα Ανάπτυξης και Πειραματισμού RAS

Τροφοδοτούμενα από το TORCH-X RAS, μίνι UAS και UGV εκτέλεσαν αυτόνομες αποστολές αναγνώρισης

ΗElbitSystemsπαρουσίασε στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης & Πειραματισμού RAS του Βασιλικού Ολλανδικού Στρατού τις δυνατότητες των Ρομποτικών Αυτόνομων Συστημάτων (RAS) της εταιρείας για αποστολές επιτήρησης και αναγνώρισης πληροφοριών (ISR – IntelligenceSurveillance and Reconnaissance), χρησιμοποιώντας ετερογενή αυτόνομα σμήνη. Σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στο βόρειο Ισραήλ, κατά την επίδειξη αναπτύχθηκαν σμήνη που αποτελούνταν από το μη-επανδρωμένο όχημα εδάφουςPROBOT (UGV – UnmannedGroundVehicle) και δύο τύπους συστήματος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης μικρών μη-επανδρωμένων αεροσκαφών (VTOLmini-UAS), συμπεριλαμβανομένου του THOR, όλα τροφοδοτούμενα από τη σουίτα λογισμικού TORCH-X RAS (Έλεγχος και εφαρμογή ελέγχου, πακέτο αυτονομίας, εργαλεία προγραμματισμού).

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, διαφορετικά ρομποτικά ζεύγη λειτούργησαν ως σμήνη που εκτελούσαν αυτόνομα τρεις τύπους επιχειρησιακών αποστολών. Οι αποστολές περιλάμβαναν σχεδιασμό, πλοήγηση σε προκαθορισμένα σημεία, κατανομή σε τομείς και εκτέλεση διαφόρων εργασιών ISR.
 
«Εστιάσαμε στην επίδειξη της ικανότητας των αυτόνομων σμηνών που αξιοποιούν ώριμη πλέον, ολοκληρωμένη τεχνητή νοημοσύνη και αλγόριθμους, καθώς η εμπειρία πεδίου με τις δυνατότητες λειτουργίας MUM-T δείχνει ότι αυτές αποτελούν το κλειδί για την αποτελεσματική ενσωμάτωση των δυνατοτήτων RAS», σχολίασε ο GilMaoz, Αντιπρόεδρος της Elbit Systems C4I και Cyber.
 
Εξοπλισμένο με κιτ αυτονομίας και ηλεκτρο-οπτικά ωφέλιμα φορτία, ένα σμήνος από τρία μίνι UAS THOR VTOL και PROBOT UGV εκτέλεσαν αποστολή αναγνώρισης «σημείου ενδιαφέροντος». Η εφαρμογή Command and Control TORCH-X RAS χρησιμοποίησε το σμήνος THOR VTOL mini-UAS για να καταλάβει την περιοχή ενδιαφέροντος και στη συνέχεια με τη χρήση του PROBOT UGV ολοκλήρωσε την συγκέντρωση των πληροφοριών. Με συνεχόμενη ροή βίντεο σε πραγματικό χρόνο που μεταδίδονταν και από τις τέσσερις πλατφόρμες, η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) παράλληλα τροφοδοτούσε την Αυτόματη Αναγνώριση Στόχου (ATR) και τέλος οι δυνατότητες προσδιορισμού επέτρεψαν την αποτελεσματική ανάκτηση του στόχου. Σε ένα δεύτερο σενάριο της δοκιμής, δύο mini-UAS VTOL στάλθηκαν για να ανεφοδιάσουν τις δυνάμεις της πρώτης γραμμής. Απογειώθηκαν από διαφορετικά σημεία, πλοηγήθηκαν σε προκαθορισμένες τοποθεσίες, πραγματοποίησαν ακριβή προσγείωση και επέστρεψαν αυτόνομα στις βάσεις τους μετά την ολοκλήρωση της αποστολής. Η τρίτη αποστολή περιλάμβανε μια αερομεταφερόμενη ανάπτυξη Αισθητήρων εδάφους χωρίς επίβλεψη (UGS - UnattendedGroundSensors) χρησιμοποιώντας δύο mini-UAS THOR VTOL, εξοπλισμένα με αισθητήρες. Λειτουργώντας ως σμήνος, τα δύο THOR έφτασαν στα προκαθορισμένα σημεία, ξεφορτώνοντας με ακρίβεια τη μινιατούρα LonelyRider UGS, επιτρέποντας τη συλλογή δεδομένων από αισθητήρες εδάφους σχεδιασμένους να βελτιώνουν την εικόνα πεδίου ISR.
 
Η επίδειξη ανέδειξε την ικανότητα της τροφοδοτούμενης με τοTORCH-X RAS λύσης, να επιτρέπει σε ετερογενείς σχηματισμούς από μη-επανδρωμένες πλατφόρμες, διαφορετικών κατασκευαστών, εξοπλισμένων τόσο με πρωτότυπα, όσο και με ωφέλιμα φορτία τρίτων, να λειτουργούν ως συνολική μονάδα που εκτελεί συγχρονισμένες αυτόνομες λειτουργίες πολλαπλών πεδίων.
 
 
 

Σχετικά με την Elbit Systems

H Elbit Systems Ltd. αποτελεί μια διεθνή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων άμυνας, εσωτερικής ασφάλειας και εμπορικής φύσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Εταιρεία, η οποία περιλαμβάνει την Elbit Systems και τις θυγατρικές της, δραστηριοποιείται στους τομείς της αεροδιαστημικής, σε συστήματα ξηράς και ναυτικού, διοίκησης, ελέγχου, επικοινωνιών, υπολογιστών, παρακολούθησης πληροφοριών και αναγνώρισης (“C4ISR”), μη επανδρωμένων συστημάτων αεροσκαφών, προηγμένων ηλεκτρο-οπτικών , ηλεκτρο-οπτικών διαστημικών συστημάτων, σουίτες EW, συστήματα νοημοσύνης σήματος, συνδέσμους δεδομένων και συστήματα επικοινωνιών, ραδιόφωνα, συστήματα και πυρομαχικά που βασίζονται στον κυβερνοχώρο. Η Εταιρεία επικεντρώνεται επίσης στην αναβάθμιση των υφιστάμενων πλατφορμών, στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την άμυνα, την εγχώρια ασφάλεια και τις εμπορικές εφαρμογές και την παροχή μιας σειράς υπηρεσιών υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων εκπαίδευσης και προσομοίωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://elbitsystems.com/ , αλλά και τα κανάλια της εταιρείας στο Twitter , το Facebook, το YouTube και το LinkedIn.