13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΗ Elbit Systems θα παρουσιάσει σειρά προηγμένων λύσεων στη DEFEA 2023

Η Elbit Systems θα παρουσιάσει σειρά προηγμένων λύσεων στη DEFEA 2023

Με αυξημένες πωλήσεις στην Ευρώπη, η εταιρεία θα δώσει το δυναμικό παρών στημεγαλύτερη έκθεση άμυνας και ασφάλειας στην Ελλάδα

H Elbit Systems θα συμμετέχει στην έκθεση DEFEA 2023 που θα πραγματοποιηθείστην Αθήνα, από τις 9 ως τις 11 Μαΐου 2023, με την παρουσίαση ενός μεγάλου εύρους προϊόντων και συστημάτων στο περίπτερό της, στην Αίθουσα 2,θέση Β2 της DEFEA, μέσα από οπτικοακουστικό και διαδραστικόυλικό.

Για τηνElbit Systemsείναι εξαιρετικής σημασίας η προβολή του χαρτοφυλακίου λύσεων τελευταίας τεχνολογίας της, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των σχέσεών της με την Ελλάδα, το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη. Ο πόλεμος στην Ουκρανία υπογράμμισε την αυξημένη συνάφεια των λύσεώνπου προσφέρειστην ευρωπαϊκή αγορά.  Το 2022 η Elbit Systems σημείωσε 40% αύξηση των πωλήσεών της σε χώρες της Ευρώπης. Ως απόρροια της αυξημένης ζήτησης, η Εταιρεία θα εκθέσει σειρά τεχνολογικών λύσεων τελευταίας τεχνολογίας, οι οποίες μπορούν να εξατομικεύονται σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη.

Η Elbitαναμένεται σύντομα να ολοκληρώσει ένα σημαντικό κοινό ορόσημο με την Ελληνική Αεροπορία, με την επερχόμενη παράδοση δύο αεροσκαφών Μ-346 για το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων στην Καλαμάτα, καθώς και με την ολοκλήρωση βασικών εκπαιδευτικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένων και προσομοιωτών 5ης Γενιάς για το κέντρο. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προσγείωση των Μ-346 θα ανακοινωθούν τις προσεχείς μέρες.

Κατευθυνόμενα Πυρομαχικά Ακριβείας Αέρος & Εδάφους

Η Elbit Systems θα εκθέσει ένα χαρτοφυλάκιο πυραύλων υψηλής ακριβείας συμπεριλαμβανομένων των Accular 40 χιλιομέτρων, EXTRA 150 χιλιομέτρων και PredatorHawk 300 χιλιομέτρων. Θα εκτεθεί επίσης ο GATR (Καθοδηγούμενος Προηγμένος Τακτικός Πύραυλος), ο εξοπλισμός καθοδήγησης REST (Επέκταση Εύρους και Έξυπνη Ουρά) για κεφαλές γενικής χρήσης και το SPEAR, σύστημα όλμων χαμηλής ανάκρουσης για πλατφόρμες υψηλής κινητικότητας. Θα εκτεθεί επίσης το Ενιαίο Σύστημα Εκτόξευσης Ακριβείας  PULS – Precise&UniversalLaunchingSystem, το οποίο έχει δυνατότητα εκτόξευσης σειράς ρουκετών και πυραύλων, καθώς και ρουκετών διαφορετικής κατασκευής.

Η εταιρεία διαθέτει επίσης Βόμβες Γενικής Χρήσης τελευταίας τεχνολογίας, οι οποίες έχουν αποδείξει την αξία τους στο πεδίο της μάχης και προσφέρουν προηγμένες δυνατότητες με κεφαλές 225, 450 και 900 κιλών. Η τεχνολογία της Οικογένειας MPRπροσφέρει εστιασμένη έκρηξη και ελεγχόμενα θραύσματα για υψηλή πιθανότητα πλήξης με ελαχιστοποιημένες παράπλευρες απώλειες, ενάντια σε ένα ευρύ φάσμα στόχων εδάφους σε ανοιχτό πεδίο.

Μη Επανδρωμένα Εναέρια Συστήματα – ΜΕΕΣ

Το μοντέλο Skylark 3, τακτικό μίνι ΜΕΕΣ, έχει διάρκεια πτήσης ως και έξι ώρες και αυτονομία 100 χιλιομέτρων. Προσφέρει δυνατότητες ISTAR (υπηρεσίες πληροφοριών, επιτήρησης, απόκτησης στόχου και αναγνώρισης) σε επίπεδο μεραρχίας, ταξιαρχίας και τάγματος. Δοκιμασμένο στο πεδίο της μάχης, το Skylark 3 έχει ηλεκτρικό κινητήρα και δίνει τη δυνατότητα εκτέλεσης εν εξελίξει μυστικών επιχειρήσεων και προσφέρει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, μέρα και νύχτα. Τα πλήρως αυτόνομα περιπλανώμενα πυρομαχικά (LM – LoiteringMunitions) – ΜΕΕΣ SkyStrikerμπορούν να εντοπίσουν, να κλειδώσουν και να επιτεθούν σε στόχους επιλεγμένους από τον χειριστή, με ευέλικτη κεφαλή έως και 10 κιλά, εγκατεστημένη εντός της ατράκτου, καθιστώντας δυνατές επιδόσεις υψηλής ακριβείας.  Ο χειριστής ΜΕΕΣ μπορεί επίσης να διακόψει την αποστολή και να ανακτήσει το ΜΕΕΣ. Η ηλεκτρική του πρόωση παράγει μικρή ακουστική επισήμανση. Προσφέροντας σιωπηλή, αόρατη και αιφνιδιαστική επίθεση, το SkyStriker παρέχει επιδόσεις υψηλής ακριβείας και αξιοπιστίας, δίνοντας ένα πλεονέκτημα κρίσιμης σημασίας στο μοντέρνο πεδίο της μάχης.

Εναέριες Λύσεις

Η Elbit Systems θα παρουσιάσει τη διατερματική, πολυλειτουργική λύση Σχεδιασμού, Διοίκησης και Ελέγχου. Το SkyTouch συλλέγει και αναλύει τεράστιους όγκους δεδομένων, ώστε να παράξει μια ολοκληρωμένη και ακριβής Κοινή Επιχειρησιακή Εικόνα, η οποία μπορεί να διανεμηθεί σε ολόκληρη την ιεραρχία διοίκησης, αυξάνοντας την πιθανότητα εντοπισμού απειλών και δίνοντας τη δυνατότητα βέλτιστων επιχειρησιακών αποκρίσεων σε πραγματικό χρόνο. Η οικογένεια Συστήματος Απεικόνισης Κράνους και Ιχνηλάτησης (HDTS – HelmetDisplay and TrackingSystm) παρέχει αναβαθμισμένες δυνατότητες επίγνωσης κατάστασης, συμπεριλαμβανομένων χρωματικών συμβόλων και τεχνολογίας άξονα ορατότητας, για βελτιωμένη αποτελεσματικότητα και επιβιωσιμότητα αποστολής. Η λύση μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε ελικόπτερο, Ανατολή και Δύσης, και βρίσκεται σε λειτουργία σε χιλιάδες ελικόπτερα, έχοντας συσσωρεύσει πάνω από 2,5 εκατομμύρια ώρες λειτουργίας σε διαφορετικές πλατφόρμες. Η μοναδική λύση πλοήγησης νυχτερινής όρασης BrightNiteξεπερνά τους περιορισμούς ορατότητας και προσφέρει ασφαλείς και αποδοτικές πτήσεις αποστολών ελικοπτέρων σε απόλυτο σκότος και σε συνθήκες υποβαθμισμένου οπτικού περιβάλλοντος, όπως κακοκαιρία, συσκότιση, χιονοθύελλα και αμμοθύελλα. Το Ραντάρ Υποβαθμισμένου Οπτικού Περιβάλλοντος Εναέριας Απεικόνισης χαρτογράφησης εδάφους και εμποδίων Xplore επιτρέπει σε πιλότους να εκτελούν αποστολές σε πλήρως υποβαθμισμένα οπτικά περιβάλλοντα και περιοχές χωρίς δυνατότητα χρήσης GPS. Πλήρως συμβατή με τα Συστήματα Οθονών Προσαρμοσμένων στο Κράνος (HMDS – HelmetMountedDisplaySystem), η χαμηλού κόστους λύση βελτιώνει την επίγνωση κατάστασης και την ασφάλεια πτήσης, ενώ αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας της αποστολής.

Προηγμένες Λύσεις Ηλεκτρονικού Πολέμου (EW) και Κατασκοπείας Σημάτων (SIGINT)

Με προηγμένες λύσεις εδάφους, θαλάσσης και αέρος, η Elbit Systems θα εκθέσει ποικιλία παθητικών και ενεργητικών λύσεων, όπως:

Την αντι-ΜΕΕΣ επιχειρησιακή λύση άμυνας έναντι όλων των ειδών ΜΕΑ, Re-Drone. Σχεδιασμένο για στρατιωτική και παραστρατιωτική χρήση, καθώς και για χρήση εσωτερικής ασφάλειας και από πολίτες, το ReDrone προσφέρει πλήρη και πολυεπίπεδη ασφάλεια πολλαπλών αποστολών που έχει δοκιμαστεί στο πεδίο της μάχης, ενάντια στο πλήρες φάσμα απειλών ΜΕΕΣ σε μεγάλο αριθμό πιθανών σεναρίων. Αυτό το μοναδικό σύνολο απρόσκοπτα ενσωματωμένων αντιμέτρων εντοπίζει, ταυτοποιεί, κατηγοριοποιεί, τοποθετεί, ιχνηλατεί, εξουδετερώνει, ελέγχει και εξουδετερώνει πολλαπλές απειλές ταυτόχρονα, σε αστικά και αγροτικά περιβάλλοντα, τόσο την ημέρα, όσο και τη νύχτα, σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Τοmini-Musicείναι το μικρότερο και πιο προηγμένο σύστημα με ένα ισχυρό λέιζερ για μικρού έως μετρίου μεγέθους ελικόπτερα και αεροσκάφη σταθερών πτερυγίων. Το συμπαγές, ελαφρύ σύστημα αυτό, έχει ένα ισχυρό λέιζερ ινών για αποτελεσματική λειτουργίακαι θερμική κάμερα για ακριβές κλείδωμα και ακριβή ιχνηλάτηση.

Το πολυφασματικόηλεκτρο-οπτικό φορτίο Spectro είναι κατάλληλο για την επιχειρησιακή πολυπλοκότητα του σήμερα. Το ελαφρύ σύστημα φορτίου παρέχει δυνατότητες συνεχούς σάρωσης στόχων για αναβαθμισμένη επίγνωση καταστάσεων και έχει σχεδιαστεί για παρακολούθηση εκτεταμένης εμβέλειας, σε όλες τις καιρικές συνθήκες, μέρα και νύχτα.  Το τακτικό τρισδιάστατο ραντάρ πολλαπλών αποστολών D-AiR μπορεί ταυτόχρονα να ανιχνεύει και να κατηγοριοποιεί χιλιάδες στόχους διαφόρων μεγεθών και ταχυτήτων σε μια περιοχή, στον αέρα, στο έδαφος και στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων, μικρών τετρακοπτέρων, αεροσκαφών, ελικοπτέρων, ΜΕΑ, και πυροβολικού. Το ελαφρύ και κινούμενο τακτικό ραντάρ είναι η κορυφαία λύση για εναέρια επίγνωση καταστάσεων, αποστολές ασφάλειας συνόρων και ελιγμούς τακτικών μονάδων. Η Εταιρεία θα εκθέσει επίσης το ElectronicCountermeasure (ECM) Pod (Θάλαμος Ηλεκτρονικών Αντιμέτρων) και τα σταθεροποιημένα πανοραμικά σκόπευτραCOAPS-L που παρέχουν δυνατότητες ανίχνευσης, κλειδώματος και ιχνηλάτησης στόχων μέρα-νύχτα, με τη χρήση αισθητήρων υψηλής τεχνολογίας και προηγμένης ανάλυσης δεδομένων βίντεο μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης/Μηχανικής Μάθησης.

Δωμάτιο ΕπίδειξηςC4I &Cyber

Οι ασύρματοι E-LynXείναι εργαλείο κλειδί στις δικτυωμένες πολεμικές δυνατότητες και αναπτύσσονται σε επίπεδο ομάδας και διμοιρίας, ενώ εγκαθίστανται σε διάφορα οχήματα μάχης. Οι ασύρματοι E-LynX έχουν δυνατότητες δυναμικής και αυτόνομης βελτιστοποίησης και προσφέρουν γρήγορη, ανθεκτική και ασφαλή επικοινωνίας σε κάθε τύπο εδάφους. Το σύστημα ασυρμάτου υψηλής ικανότητας και μεταπήδησης συχνοτήτων απευθείας διάδοσης (LOS) GRX-8000 για τακτική επικοινωνία με προηγμένα ηλεκτρονικά αντίμετρα για ασφαλείς επικοινωνίες χωρίς παρεμβολές και με «ανοσία» εμπλοκής.

Το μικρού μεγέθους ΜΕΕΣ THOR είναι μία πλήρως αυτόνομη τακτική πλατφόρμα MULE (MultifunctionalUtility/Logistics and Equipment) σχεδιασμένη για πλήθος εφαρμογών σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και αναγνωριστικές αποστολές. Αυτή η ισχυρή πλατφόρμα μπορεί να μεταφέρει φορτίο έως και 10 κιλά, μπορεί να αναδιπλωθεί και να αποθηκευτεί σε τσάντα πλάτης για εύκολη ανάπτυξη σε λιγότερο από δύο λεπτά και είναι κατάλληλη για επιχειρήσεις σε αστικές περιοχές και θαλάσσιες ζώνες.Το μικρού μεγέθους ΜΕΕΣ Magni-X είναι μια πλήρως αυτόνομη πλατφόρμα με πολλαπλούς έλικες, το οποίο αναπτύχθηκε για να παρέχει το πιο προηγμένο σύστημα παρακολούθησης κοντινής απόστασης. Αν και είναι κατάλληλο για πολλά είδη αποστολών και εφαρμογών, το Magni-X έχει σχεδιαστεί ειδικά για Αναγνωριστικές Αποστολές Μικρής Εμβέλειας (SRR – ShortRangeReconnaissance) και για το αστικό πεδίο, παρέχοντας πληροφορίες σε μορφή εικόνων, με τη βοήθεια προηγμένων αλγόριθμων τεχνητής νοημοσύνης για τακτικές μονάδες μάχης. Η λύση υποστήριξης πυρών και κατασκοπείας επόμενης γενιάς για μονάδες πεζικού HattoriX είναι σχεδιασμένη ώστε να μειώνει τον χρόνο αισθητήρα-σκοπευτή, ενώ πυροβολεί αποτελεσματικά και με ακρίβεια. Η κατασκευή προσαρμόζεται στα μέτρα του πελάτη και το HattoriX προσφέρει ενσωμάτωση διαφόρων ηλεκτρο-οπτικών, LRF (λέιζερ μέτρησης απόστασης), καταδεικτών, C4i, ραντάρ, ασυρμάτων και άλλων.

Σχετικά με την Elbit Systems

H Elbit Systems Ltd. αποτελεί μια διεθνή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων άμυνας, εσωτερικής ασφάλειας και εμπορικής φύσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Εταιρεία, η οποία περιλαμβάνει την Elbit Systems και τις θυγατρικές της, δραστηριοποιείται στους τομείς της αεροδιαστημικής, σε συστήματα ξηράς και ναυτικού, διοίκησης, ελέγχου, επικοινωνιών, υπολογιστών, παρακολούθησης πληροφοριών και αναγνώρισης (“C4ISR”), μη επανδρωμένων συστημάτων αεροσκαφών, προηγμένων ηλεκτρο-οπτικών , ηλεκτρο-οπτικών διαστημικών συστημάτων, σουίτες EW, συστήματα νοημοσύνης σήματος, συνδέσμους δεδομένων και συστήματα επικοινωνιών, ραδιόφωνα, συστήματα και πυρομαχικά που βασίζονται στον κυβερνοχώρο. Η Εταιρεία επικεντρώνεται επίσης στην αναβάθμιση των υφιστάμενων πλατφορμών, στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την άμυνα, την εγχώρια ασφάλεια και τις εμπορικές εφαρμογές και την παροχή μιας σειράς υπηρεσιών υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων εκπαίδευσης και προσομοίωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://elbitsystems.com/ , αλλά και τα κανάλια της εταιρείας στο Twitter , το Facebook, το YouTube και το LinkedIn.