13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΗ DASSAULT AVIATION παρέδωσε στην Ελλάδα το πρώτο της Rafale

Η DASSAULT AVIATION παρέδωσε στην Ελλάδα το πρώτο της Rafale

Επικεφαλής της τελετής παράδοσης ο κ. EricTRAPPIER, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της DassaultAviation, παρουσία του κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, Υπουργού ΕθνικήςΆμυνας της Ελλάδας

SaintCloud, 21 Ιουλίου 2021 – Ο κ. EricTRAPPIER, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της DassaultAviation, υποδέχθηκε σήμερα στο Κέντρο Πτητικών Δοκιμών της DassaultAviation στο Istres της Γαλλίαςτον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. ΝικόλαοΠαναγιωτόπουλο, για την τελετή παράδοσης του πρώτου Rafale της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).

Η πρώτη αυτή παράδοσηπραγματοποιείται με επιτυχία μόλις έξι μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης για την απόκτηση 18 Rafale. Πρόκειται για το πρώτο αεροσκάφος, το οποίομαζί με τα επόμενα πέντε που προέρχονται από τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία θα χρησιμεύσουν για την εκπαίδευση των πιλότων και των τεχνικών της ΠΑ στη Γαλλία, πριν μεταφερθούνστην αεροπορική βάση της ΤΑΝΑΓΡΑΣ.

Μια πρώτη ομάδα πιλότων της ΠΑ, οι οποίοι εκπαιδεύονται εδώ και αρκετούς μήνεςαπό τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία, θα μεταβούν μαζί με 50 τεχνικούς στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Rafale στο Mérignac, στη Γαλλία, για να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

Με το Rafale η ΠΑ θα αποκτήσει ένα μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων τελευταίας γενιάς, το οποίο θα επιτρέψει στην Ελληνική Δημοκρατία να διασφαλίσει τη γεωστρατηγική της θέση, διατηρώντας ταυτόχρονα την πλήρη κυριαρχία της. Η παράδοση του πρώτου Rafale αποτελεί σαφή απόδειξη της βούλησης της Γαλλίας να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και να συμμετέχει ενεργά στη διατήρηση της κυριαρχίας της χώρας.

Παράλληλα, καταδεικνύει την εξαιρετική ποιότητα της συνεργασίας μεταξύ της DassaultAviationκαι της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, μέσα από μια σταθερή εταιρική σχέση που μετρά περισσότερα από 45 χρόνια.

«Μετά το MirageF1 το 1974, το Mirage 2000 το 1985 και το Mirage 2000-5 το 2000, είναι η σειρά του Rafaleνα φορέσει με υπερηφάνεια τα χρώματα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το Rafaleείναι ένα αεροσκάφος που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα για την ΠΑ και θα συμβάλλει στη διασφάλιση της ηγετικής θέσης της Ελλάδας ως μεγάλης περιφερειακής δύναμης. Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μία φορά την πλήρη δέσμευσή μας για την επιτυχία του Rafaleστην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. EricTRAPPIER, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της DassaultAviation.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ DassaultAviation :

Έχοντας παραδώσει περισσότερα από 10.000 στρατιωτικά και πολιτικά αεροσκάφη (εκ των οποίων 2.500 Falcon) σε περισσότερες από 90 χώρες τα τελευταία 100 χρόνια, η DassaultAviation διαθέτει διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνογνωσία και εμπειρία στους τομείς του σχεδιασμού, της ανάπτυξης, της πώλησης και της υποστήριξης όλων των τύπων αεροσκαφών, από το μαχητικό αεροσκάφος Rafale ως την οικογένεια των επιχειρηματικών αεροσκαφών υψηλής ποιότητας Falcon, τα μη επανδρωμένα στρατιωτικά αεροσκάφη και τα διαστημικά συστήματα. Το 2020, ο κύκλος εργασιών της DassaultAviationανήλθε σε 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο Όμιλος αριθμεί 12.440 συνεργάτες.                                                                  dassaultaviation.com