13.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘΡΗΣΚΕΙΑΗ 80 ΑΔΤΕ τιμά τη μνήμη του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω

Η 80 ΑΔΤΕ τιμά τη μνήμη του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και μεγάλη συμμετοχή πιστών από την Κάλυμνο αλλά και τα γύρω νησιά, τελέστηκε σήμερα Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 19.00 ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός  στη μνήμη του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω, στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Καλύμνου όπου φυλάσσεται το χαριτόβρυτον Σκήνος του Αγίου μας.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο  Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, και του Ιερού κλήρου του νησιού. 

Παραβρέθηκαν ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής, ο Πρόεδρος του ΔΣ Δημήτριος Μαραγκός, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής, ο τέως Δήμαρχος Δημήτριος Διακομιχάλης, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Μουσελλής και Πόπη Κουτούζη, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ Κρις Αλαχούζος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Ψαράς, Παντελής Ζωίδης.

Από τις στρατιωτικές Αρχές παραβρέθηκε ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Παύλος Ανδρικόπουλος, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Δημήτριος Γώγουλας, ο Διοικητής του ΤΕΘ Καλύμνου και Αντιπροσωπεία Αξιωματικών.

Επίσης παραβρέθηκαν και πολλοί πιστοί που κατέκλυσαν το χώρο εσωτερικά και εξωτερικά του Ιερού Ναού

Μετά το πέρας του Εσπερινού και περί ώρα 09:00΄ μ.μ., ξεκίνησε η τέλεση  Ιεράς  Αγρυπνίας Όρθρου και Νυκτερινής Θείας Λειτουργίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.(21:00-23:00 μ.μ.)

Δείτε ένα ολιγόλεπτο video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς

ΠΗΓΗ: https://kalymnos-news.gr