13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΗ 80 ΑΔΤΕ τίμησε την ημέρα της Εθνικής Αντίστασης

Η 80 ΑΔΤΕ τίμησε την ημέρα της Εθνικής Αντίστασης

Με τη δέουσα επισημότητα παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, του Βουλευτή Γιάννη Παππά εκ μέρους της βουλής των Ελλήνων, της Αντιπεριεφεριάρχη Ευρυδίκης Νάκη, του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά, των Διοικητώην της 80 ΑΔΤΕ Σπυρίδωνα Κογιάννη και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λουκά Θάνου, εκπροσώπων των λοιπών ένστολων αρχών και φορέων καθώς και του Συλλόγου Στερεοελλαδιτών Κω » Η Ρούμελη», τιμήθηκε χθες Κυριακή η ημέρα της Εθνικής Αντίστασης στην Κω.

Αρχικά τελέστηκε η καθιερωμένη Δοξολογία στον ΙΝ του Αγίου Γεωργίου Αρρεναγωγείου στην οποία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ πλαισιωμένος από τον Γενικό Αρχιερατικό π. Ιωάννη, ο Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυκας της ΙΜ π. Ιωακείμ, και οι Ιερείς π. Κωνσταντίνος Καματερός και π. Περικλής Κιάρης.

Έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης καθηγητής Γιώργος Σακέλλης, ο Κωνσταντίνος Χατζηάμαλλος και ο Νίκος Παπαθωμάς.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Καϊμάκης Δημήτριος, εκπρόσωπος του συλλόγου Στερεοελλαδιτών Κω «Η ΡΟΥΜΕΛΗ» επισημαίνοντας μεταξύ άλλων την γενναία αντίσταση των Ελλήνων ενάντια στους  κατακτητές και την ηρωική ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, από τις ενωμένες αντιστασιακές δυνάμεις της χώρας, πριν τον εμφύλιο σπαραγμό.

Ακολούθησαν οι καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο των ηρώων.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τιμές απέδωσε η μπάντα και άγημα της 80 ΑΔΤΕ.

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941 – 1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών Οχυρών και της μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που με τις όποιες δυνάμεις τους αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της ελευθερίας, ενάντια στον ναζισμό και τον φασισμό.

ΠΗΓΗ: http://aegeanews.gr