13.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΗ τραγωδία των Τεμπών και οι δύο εντολές του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ...

Η τραγωδία των Τεμπών και οι δύο εντολές του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ…

Του Ηλία Προύφα

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, με τις τραγικές του συνέπειες, συνεχίζει να συγκλονίζει τη χώρα και όλους τους πολίτες. Είναι κάτι που πλέον αποτυπώνεται και δημοσκοπικά, για όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως, που κυβέρνησαν την τελευταία 20ετία.

Οι πολίτες έχουν θυμό και αγανάκτηση και στρέφονται, με ότι αυτό συνεπάγεται, προς την αντισυστημική ψήφο. Κανείς δεν κερδίζει από τα κόμματα εξουσίας… ”Όλοι όσοι κυβέρνησαν , έχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης”, αναφέρουν καθημερινά οι πολίτες…

Οι Ένοπλες Δυνάμεις από την άλλη ως θεσμός, βρίσκεται σταθερά ψηλά στη συνείδηση των πολιτών και μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Οι πολίτες είδαν ότι από την πρώτη στιγμή ο Στρατός, βρέθηκε στα Τέμπη, για να συμβάλει στο πλευρό των υγειονομικών, πυροσβεστικών και αστυνομικών αρχών. Αυτή ήταν και η πρώτη εντολή του ΑΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Η δεύτερη όπως μαθαίνουμε, σχετίζεται με τις δεξιώσεις των τελετών παράδοσης – παραλαβής διοικήσεων.

Αν και το τριήμερο εθνικό πένθος έχει περάσει, ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, έδωσε εντολή να μη γίνει καμία δεξίωση στις τελετές αλλαγών διοίκησης.

”Δεν μπορεί η χώρα να θάβει νέα παιδιά και στις Ένοπλες Δυνάμεις, να δεξιώνονται. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη των νεκρών”, ήταν τα λόγια του προς τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων.

Respect…