13.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΗ τελευταία του Χαρδαλιά. Αύριο αποχαιρετά ένας επιτυχημένος ΥΦΕΘΑ

Η τελευταία του Χαρδαλιά. Αύριο αποχαιρετά ένας επιτυχημένος ΥΦΕΘΑ

Του Ηλία Προύφα

Τελευταία περιοδεία του ΥΦΕΘΑ Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος αύριο αποχαιρετά το Υπουργείο Άμυνας και οδεύει προς την Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, πραγματοποίησε σήμερα, Κυριακή 27 Αυγούστου 2023, επισκέψεις στα Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ) «Οινουσσών» και «Παναγιάς», στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 96 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, Ταξίαρχο Χαράλαμπο Αμπατζίδη.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε από τους Αρχιφύλακες των ακριτικών φυλακίων για τις τρέχουσες δραστηριότητες και μίλησε με τα στελέχη και τους στρατευμένους που στελεχώνουν τις φρουρές τους. Επίσης, επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις και τα μέσα τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς απευθυνόμενος στο έμψυχο δυναμικό των δύο ΕΦ, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για εξαιρετικό επίπεδο της επιχειρησιακής ικανότητας και ετοιμότητας των φυλακίων, ενώ τόνισε ιδιαίτερα το υψηλό αίσθημα ευθύνης και τον επαγγελματισμό που διαπίστωσε στην εκτέλεση των καθηκόντων τους στις εσχατιές της Πατρίδας.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο ΕΦ «Οινουσσών», παρέδωσε μέσα προστασίας σε εθελοντές πυροσβέστες της ομώνυμης νήσου, παρουσία του Δημάρχου κ. Γεώργιου Δανιήλ, ενώ με πρωτοβουλία του κ. Χαρδαλιά αντίστοιχο υλικό έχει δρομολογηθεί να παραδοθεί σε εθελοντές πυροσβέστες στα Ψαρά, στους Φούρνους και στον Άγιο Ευστράτιο. Η δωρεά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποσκοπεί στη διαχρονική υποστήριξη με υλικά μέσα του σημαντικού εθελοντικού έργου που επιτελούν οι εθελοντές πυροσβέστες, με την ενεργή συμμετοχή τους στα σχέδια πυροπροστασίας και πυρόσβεσης σε όλη την ελληνική επικράτεια.