13.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΗ προγραμματισμένη σύσκεψη των Αρχηγών Γ.Ε και η έκτακτη συζήτηση για την...

Η προγραμματισμένη σύσκεψη των Αρχηγών Γ.Ε και η έκτακτη συζήτηση για την Τουρκία. Όλες οι πληροφορίες

Του Ηλία Προύφα

Πολύ κακό για το τίποτα παραλίγο να δημιουργηθεί επικοινωνιακά, σχετικά με τη σύσκεψη των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, για την Τουρκία.

Επειδή λοιπόν οι ημέρες είναι πονηρές και ακόμη πιο πονηρός ο γείτονας, τα γεγονότα όπως μαθαίνουμε στο kranosgr, έχουν ως εξής.

Πράγματι για σήμερα το πρωί είχε προγραμματιστεί σύσκεψη των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, υπό το Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, όπως εξάλλου επιβεβαίωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα συζήτησης. Μάλιστα ένα από αυτά όπως ακούγεται, ήταν και τα μέτρα ενάντια στην πανδημία και το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ωστόσο οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απείλησε ξεκάθαρα τη χώρα μας, με άνοιγμα των ελληνοτουρκικών συνόρων για τους πρόσφυγες, και όχι για να εκβιάσει την Ε.Ε για χρήματα…αλλά για τη στρατηγική και στρατιωτική αναβάθμιση της χώρας μας, σήμανε στους πάντες συναγερμό.

«Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα, τι θα κάνει η Ελλάδα δεν ξέρω. Και επιπλέον, η Ελλάδα είναι η χώρα η οποία στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο βυθίζει τα σκάφη των προσφύγων και τους καταδικάζει σε θάνατο» υποστήριξε με περίσσιο θράσος.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο «ο κ. Μητσοτάκης και οι παρατρεχάμενοί του περνούν τις ημέρες τους λέγοντας ψέματα και δεν συμπεριφέρονται έντιμα, και γι’ αυτό στην περιοχή δεν προκαλούν εμπιστοσύνη».

Αυτές οι δηλώσεις ήταν που έφεραν την κινητοποίηση σε πολλούς, από την άμεση απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος από την πλευρά και αυτός ξεκάθαρα, απάντησε στον Τούρκο Πρόεδρο, πως η οποιαδήποτε απειλή προς τη χώρα μας θα αντιμετωπίζεται άμεσα, μέχρι και τη σύσκεψη των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων.

Είναι δυνατόν να ειπώθηκαν απειλές από τον Τούρκο Πρόεδρο, με αφορμή τις Αμερικανικές βάσεις, να απάντησε σκληρά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και οι Αρχηγοί να μη συζήτησαν το θέμα, παίρνοντας μάλιστα προληπτικά μέτρα; Εάν δε γινόταν κάτι τέτοιο, τότε θα υπήρχε πρόβλημα, όχι τώρα.

Ο Έβρος, όπως έγραφαν τα πατς που ήταν της μοδός και πολλοί επίσημοι φορούσαν στα μπουφάν τους, βγάζοντας αναμνηστικές φωτογραφίες, δεν έπεσε, χάριν στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι υπό την πολιτική καθοδήγηση του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου και τη στρατιωτική του ΑΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, έφεραν σε αγαστή συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου, άριστα αποτελέσματα, κάτι που εάν απαιτηθεί θα πράξουν το ίδιο και πάλι.

Οι πληροφορίες λοιπόν για προγραμματισμένη σύσκεψη σωστές, όπως και οι πληροφορίες για συζήτηση των τουρκικών απειλών και λήψη προληπτικών μέτρων, που δε σχετίζονται ούτε με ανακλήσεις αδειών, επιστροφή στελεχών στις μονάδες και διάφορα άλλα.

Αυτό που πρέπει να συγκρατήσουμε και να υποστηρίξουμε είναι η άριστη εκπαίδευση στελεχών, των αναβαθμισμένων από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που φάνηκε στις τελευταίες ασκήσεις του Γ’ και Δ’ Σώματος Στρατού καθώς και των νησιών του Αιγαίου, οι οποίες εφόσον απαιτηθεί θα πράξουν εις το ακέραιο το υψηλό τους καθήκον.

Σωστές οι πληροφορίες για σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ, σωστή και η επιβεβαίωση του ΥΠΕΘΑ!