13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΗ παρέλαση και οι εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 2021 στην Αλεξανδρούπολη (video)

Η παρέλαση και οι εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 2021 στην Αλεξανδρούπολη (video)

Με την στρατιωτική παρέλαση κορυφώθηκαν σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, οι εκδηλώσεις για την επέτειο του “ΟΧΙ” του 1940.

Νωρίτερα το πρωί, τελέστη η επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Τραϊανουπόλεως & Σαμοθράκης, κ.κ. Άνθιμου και στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη στην πλατεία του Φάρου.

Κατέθεσαν στεφάνια, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, ο Στρατηγός Διοικητής XII Μ/Κ Μ.Π., ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο εκπρόσωπος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών, η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών, των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και του Ερυθρού Σταυρού. Στεφάνι εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης κατέθεσαν οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων.

Για ακόμη μια χρονιά ξεχώρισε ο Εθνικός Ύμνος από τις στρατιωτικές μονάδες, που οι λεβέντες των στρατιωτικών μονάδων λίγο πριν ξεκινήσουν την παρέλαση  “αποκάλυψαν και τις πολεμικές σημαίες” της 12ης Μεραρχίας!

ΠΗΓΗ: https://www.e-evros.gr