13.3 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΗ ''Ο'' πλήττει και την ΕΛ.ΑΣ: Πάνω από 2.000 αστυνομικοί θετικοί στον...

Η ”Ο” πλήττει και την ΕΛ.ΑΣ: Πάνω από 2.000 αστυνομικοί θετικοί στον κορωνοϊό. ΕΔ: Άμεση αντικατάσταση ανεμβολίαστου προσωπικού από Στρατιωτικά Πρατήρια και ΛΑΦ

Του Ηλία Προύφα

Σε επιφυλακή το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς μέχρι και σήμερα πάνω από 2.000 αστυνομικοί νοσούσαν, με πλέον χαρακτηριστικό ότι μόνο μέσα σε έξι ώρες 200 αστυνομικοί δήλωσαν την ασθένειά τους.

Μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξουν σοβαρά κενά στη λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, ζήτησε ήδη όσα άτομα βρίσκονται σε γραφεία και υπηρεσίες γραμματείας να εργάζονται από το σπίτι με τηλεργασία.

Σε εγρήγορση παραμένει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λόγω της μετάλλαξης ”ΟΜΙΚΡΟΝ”, η οποία καλπάζει στη χώρα, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου από τις 30 Δεκεμβρίου επεκτάθηκε η τηλεργασία στο Δημόσιο, σε ποσοστό 50%.

Σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στο kranosgr, υπάρχουν σκέψεις για άμεση αντικατάσταση του ανεμβολίαστου προσωπικού από Στρατιωτικά Πρατήρια, Λέσχες Αξιωματικών και υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με πολίτες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.