13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΗ Εφαρμογή Διαχείρισης Μάχης σε Περιβάλλον TORCH-X της Elbit Systems στην πρόσφατη...

Η Εφαρμογή Διαχείρισης Μάχης σε Περιβάλλον TORCH-X της Elbit Systems στην πρόσφατη πολυεθνική άσκηση του ΝΑΤΟ

28 χώρες συμμετείχαν στην Άσκηση του ΝΑΤΟ “Coalition Warrior Interoperability 2021”, διεξάγοντας πάνω από 10.000 πολυτομεακές διαλειτουργικές δοκιμές

Η Elbit Systems UK ολοκλήρωσε με επιτυχία τη συμμετοχή της στην Άσκηση του ΝΑΤΟ “Coalition Warrior Interoperability Exercise 2021” (CWIX 2021), επιστρατεύοντας το σύστημα Εφαρμογής Διαχείρισης Μάχης (BMA) σε περιβάλλον TORCH-X, σε υποστήριξη των δραστηριοτήτων ετοιμότητας του Ανώτερου Αρχηγείου του Ηνωμένου Βασιλείου για τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της συμμαχίας “Five Eyes”.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2021 στο Κέντρο Άσκησης Κοινών Δυνάμεων στο Μπιντγκότζ της Πολωνίας. Ο βασικός στόχος της CWIX 2021 ήταν η δοκιμή και ανάπτυξη διαλειτουργικότητας ανάμεσα στα ανεπτυγμένα εθνικά συστήματα επικοινωνίας και πληροφοριών και αυτά του ΝΑΤΟ σε περιβάλλον συμμαχίας. 28 κράτη συμμετείχαν και εκτέλεσαν πάνω από 10.000 τεχνικές δοκιμές διαλειτουργικότητας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, καθώς και σε ηλεκτρονικό περιβάλλον.Κατά τη διάρκεια της CWIX 2021, η ομάδα της Elbit Systems UK συνεργάστηκε με το 13οΣύνταγμα Σημάτων και προσωπικό του Κέντρου Αναφοράς Συστημάτων Ξηράς, για να παραδώσουν με επιτυχία την αξιολόγηση διαλειτουργικότητας του σύστηματος Εφαρμογής Διαχείρισης Μάχης σε περιβάλλον TORCH-X κατά τη διάρκειά της.

Η Elbit Systems UKεπιλέχθηκε από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου το 2018 για να παρέχει στον Βρετανικό Στρατό το σύστημα Εφαρμογής Διαχείρισης Μάχης σε περιβάλλον TORCH-X για το πρόγραμμα Morpheus. Το σύστημα παραδόθηκε από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μπρίστολ, ενώ πρόκειται για μια πλατφόρμα διοίκησης και ελέγχου που χρησιμοποιείται από πολλούς στρατιωτικούς πελάτες της εταιρείας ανά τον κόσμο.

Ο Martin Fausset, CEO της Elbit Systems UK, δήλωσε: «Η ανάπτυξη του συστήματος Εφαρμογής Διαχείρισης Μάχης σε περιβάλλον TORCH-X στην CWIX 2021 ήταν ένα σημαντικό ορόσημο για την Elbit Systems UK. Έχοντας πρόσφατα παραδώσει, νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο, το 11οπακέτο λογισμικού του συστήματος Εφαρμογής Διαχείρισης Μάχης στα πλαίσια του προγράμματος MORPHEUS, η άσκηση CWIX 2021 παρείχε την ευκαιρία να επιδείξουμε την αποτελεσματικότητα της πλατφόρμας Διοίκησης και Ελέγχου TORCH-X όσον αφορά την βελτίωση της απόδοσης και διαλειτουργικότητας σε διάφορους τομείς σε ένα περιβάλλον συμμαχίας ΝΑΤΟ και Five Eyes».

Σχετικά με την Elbit Systems

Η Elbit Systems Ltd. είναι μια διεθνής εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που δραστηριοποιείται σε παγκόσμια κλίμακα στην άμυνα, την εγχώρια ασφάλεια και σε εμπορικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο. Η Εταιρεία, η οποία συμπεριλαμβάνει την Elbit Systems και τις θυγατρικές της, δραστηριοποιείται στους τομείς συστημάτων αεροδιαστημικής, ξηράς και ναυτικού, διοίκησης, ελέγχου, επικοινωνιών, υπολογιστών, συλλογής πληροφοριών και αναγνώρισης («C4ISR»), συστημάτων μη-επανδρωμένων αεροσκαφών, προηγμένων ηλεκτροοπτικών, ηλεκτροοπτικών διαστημικών συστημάτων, σουιτών ηλεκτρονικού πολέμου, συστημάτων πληροφοριών σημάτων, συστημάτων ζεύξης δεδομένων και επικοινωνίας, ασυρμάτων, συστημάτων με βάση τον κυβερνοχώρο και οπλισμού. Η Εταιρεία επίσης εστιάζει στην αναβάθμιση υπαρχόντων πλατφορμών, την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την άμυνα, την εγχώρια ασφάλεια και εμπορικές εφαρμογές και στην παροχή μεγάλου εύρους υποστηρικτικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων και συστημάτων εκπαίδευσης και προσομοίωσης.