13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΗ εντολή του Δντη Ενημέρωσης ΥΕΘΑ Μάνου Πιτσιδιανάκη προς τα γραφεία τύπου...

Η εντολή του Δντη Ενημέρωσης ΥΕΘΑ Μάνου Πιτσιδιανάκη προς τα γραφεία τύπου των ΓΕ και το ”ξεγύμνωμα” της Τουρκικής προπαγάνδας

Του Ηλία Προύφα

Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πάνω από όλα προσεκτικές επικοινωνιακές κινήσεις, απαντά το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τα γραφεία τύπου των Γενικών Επιτελείων στην τουρκική ”μονταζιέρα”.

Καθ όλη τη διάρκεια της Ελληνοτουρκικής κρίσης, από την Καθαρά Δευτέρα έως σήμερα, το δημοσιογραφικό team του ΥΠΕΘΑ, έχει ομολογουμένως πάρει άριστα στους επικοινωνιακούς χειρισμούς, βγάζοντας στην κυριολεξία off την τουρκική προπαγάνδα.

Από τα γεγονότα στον Έβρο, την προκλητικότητα στο Μελισσοκομείο των Φερρών, τους πυροβολισμούς στο ποτάμι, τις εισροές παράνομων μεταναστών, το φράχτη, τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και τις προκλήσεις στη θάλασσα, όλα αντιμετωπίστηκαν εκτός από επιχειρησιακά και επικοινωνιακά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τελευταίο παράδειγμα το φωτογραφικό υλικό και τα βίντεο, που αποδέσμευσε χθες το ΓΕΕΘΑ, μετά την έγκριση του γραφείου τύπου του Υπουργού, με τα οποία καταρρίπτονται οι τουρκικοί ισχυρισμοί περί ”κλειδώματος” στόχου ελληνικού F-16, από τουρκικά μαχητικά, όπως και για την δήθε παρενόχληση ελληνικών μαχητικών από τουρκικά, κατά τη συνοδεία των πρώτων του Αμερικανικού Β-52.

Το φωτογραφικό υλικό και τα βίντεο, αποδεικνύουν περίτρανα την ελληνική υπεροχή σε στεριά, θάλασσα και αέρα, κάτι που έχει εκνευρίσει τους τούρκους επιτελείς, οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε ένα ανελέητο πόλεμο προπαγάνδας, αλλά ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Επικεφαλής της επικοινωνιακής task force του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, βρίσκεται ο Διευθυντής Ενημέρωσης του ΥΕΘΑ, Μάνος Πιτσιδιανάκης, ο οποίος μαζί με τον Αναπληρωτή Διευθυντή Χάρη Λαζαρόπουλο και τους Διευθυντές των Γραφείων Τύπου των Γενικών Επιτελείων, Ανχη Γιάννη Σηφάκη (ΓΕΕΘΑ), Σχη Αλέξανδρο Μούντζιο (ΓΕΣ), Σμήναρχο Κωνσταντίνο Γκουμάτση (ΓΕΑ) και τον Πλοίαρχο Δημήτρη Λαμπίρη (ΓΕΝ), έχουν ξεγυμνώσει στην κυριολεξία την τουρκική προπαγάνδα.

Εκτός από τις καθημερινές επιχειρησιακές συσκέψεις στο υπουργικό γραφείο, γενικά επιτελεία και το ΕΘΚΕΠΙΧ, από τον Υπουργό, τον ΥΦΕΘΑ, το Γ.Γ, τους Αρχηγούς και τους επιτελείς τους, καθημερινά πραγματοποιείται και κλειστή σύσκεψη υπό τον Μάνο Πιτσιδιανάκη, όπου αξιολογείται η επικοινωνιακή κατάσταση.

Η Ελληνοτουρκική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη και ένα από το σημαντικότερα κομμάτια της είναι η επικοινωνία, η οποία θέλει προσεκτικούς και πολλές φορές ”καταδρομικούς” χειρισμούς.

Αυτό ζήτησε και το κομάντο της ενημέρωσης Μάνος Πιτσιδιανάκης, από την ομάδα του. Απαντήσεις στην τουρκική προκλητικότητα με σοβαρότητα και ατράνταχτα στοιχεία.

Μετά την εντολή αυτή, τα επιτελεία έχουν αρχίσει τις τελευταίες ημέρες, να αποδεσμεύουν καινούργιο υλικό και από την επιχειρησιακή δραστηριότητα μονάδων και σχηματισμών, όπου με υψηλό ηθικό οι άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, ασκούνται με πραγματικά πυρά και είναι έτοιμοι για όλα.

Η Ελλάδα εκτός από την υπεροχή σε στεριά, θάλασσα και αέρα, έχει από την πρώτη στιγμή κερδίσει και την υπεροχή στον τομέα της ”χακί” ενημέρωσης, εξίσου σημαντικό στην εξελισσόμενη ελληνοτουρκική κρίση.