13.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑ«Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ». Άρθρο του Βουλευτή ΝΔ Βασίλη Οικονόμου...

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ». Άρθρο του Βουλευτή ΝΔ Βασίλη Οικονόμου στο kranosgr

Η επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών των Η.Π.Α., κ. Άντονι Μπλίνκεν, στην Αθήνα, όπως και σε Τουρκία, αποτελεί ένα καλό προμήνυμα για την σημασία που αποδίδει η δυτική υπερδύναμη στον γεωγραφικό χώρο της Μεσογείου, αλλά και στον καθορισμό των σχέσεων μας με την Τουρκία, σε μια χρονική στιγμή εξαιρετικά ιδιαίτερη. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί στον πλέον αξιόπιστο εταίρο των Ηνωμένων Πολιτειών στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, υποκαθιστώντας σε μεγάλο βαθμό την Τουρκία, η οποία στην προσπάθειά της να μετατραπεί σε περιφερειακή δύναμη, έχει απολέσει μέρος του ρόλου της στη νατοϊκή συμμαχία, καθώς η τακτική του να συνομιλεί και να διαπραγματεύεται με ευκολία, με τους προς ανατολάς γείτονές της, έχει διαρρήξει σε μεγάλο βαθμό την αξιοπιστία της στο εσωτερικό των  Η.Π.Α.

Η ανάδειξη αυτής της αμφιλεγόμενης πολιτικής συμπεριφοράς της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας αναδείχθηκε, από την αρχή της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη,   καθώς συστηματικά το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών ενημέρωνε το σύνολο των αρμοδίων διεθνών φορέων, σχετικά με την τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο και στον Έβρο. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύθηκε στους δυτικούς μας συμμάχους η πεποίθηση πως, η χώρα μας αποτελεί ουσιαστική σταθερά στην περιοχή, όπως και προπύργιο των ευρωπαϊκών συνόρων. Αυτή η επιτυχία, συνδυάστηκε με ένα σοβαρό και αναγκαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα, που έχει ενδυναμώσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, απέναντι σε κάθε πρόκληση ή κίνδυνο. Επιπλέον, η σταθερότητα στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεών μας κι η επιτυχής διαχείριση των κρίσεων έχουν δημιουργήσει σε όλους τους Έλληνες ένα έντονο αίσθημα ασφάλειας, αλλά και περηφάνιας.

Η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια μπορεί να διαδραματίσει ακόμα σημαντικότερο ρόλο στην περιοχή της Μεσογείου, με την προϋπόθεση της πολιτικής σταθερότητας και της συνέχισης όλων εκείνων των ενεργειών που την έχουν καταστήσει αξιόπιστο εταίρο και αξιόμαχη δύναμη. Η εξωτερική πολιτική και η άμυνα της χώρας απαιτούν συνέχεια και σταθερότητα, που μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσα από μια ισχυρή κυβέρνηση, η οποία θα μείνει πιστή στις τακτικές της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων και της αξιοποίησης των διεθνών οργανισμών για εκτόνωση κάθε εν δυνάμει έντασης. Η μόνη ασφαλής επιλογή είναι μια νέα κυβέρνηση της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα δημιουργήσει μόνιμο περιβάλλον ηρεμίας και ασφάλειας και θα εδραιώσει την Ελλάδα ως την πλέον αξιόπιστη χώρα στην ασταθή πολιτικά νοτιοανατολική Μεσόγειο, αλλά ταυτόχρονα αυτό το πλαίσιο θα επιτρέψει την συνέχεια της αναπτυξιακής πορείας, στην οποία έχει εισέλθει πατρίδα μας.

                                                                           Βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΝΔ

                       Πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής