13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΗ άσπρη ταυτότητα του ΓΕΣ που βάζει απαγορευτικό σε ''δημοσιοσχεσάκιδες'' των ΛΑΦ

Η άσπρη ταυτότητα του ΓΕΣ που βάζει απαγορευτικό σε ”δημοσιοσχεσάκιδες” των ΛΑΦ

Του Ηλία Προύφα

Αυστηροί έλεγχοι στις εισόδους ΛΑΦ, ΚΑΑΥ και στρατιωτικών πρατηρίων, θα γίνονται από τα αρμόδια όργανα που εκτελούν υπηρεσία πύλης, προκειμένου να διαπιστώνουν κατά πόσο οι εισερχόμενοι είναι θαμώνες ή όχι.

Όπως ανέφεραν στελέχη, υπάρχουν Λέσχες Αξιωματικών, όπου κατά την είσοδο δε γραφόταν σε βιβλίο τα ονόματα με τα στοιχεία των εισερχομένων.

Όλα αυτά πλέον θα τελειώσουν, αφού ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, έχει ζητήσει να γίνονται αυστηροί έλεγχοι.

Μάλιστα για πρώτη φορά και πολύ σωστά, με εντολή του Αρχηγού Χ. Λαλούση, οι κάρτες των μελών οικογενειών στρατιωτικών, θα εκδίδονται κεντρικά από το ΓΕΣ και όχι από τους σχηματισμούς, ενώ η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά από εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ.

Οι Λέσχες Αξιωματικών είναι καθαρά για τα εν ενεργεία στελέχη και τις οικογένειές τους καθώς και για τους υπόλοιπους δικαιούχους (εν αποστρατεία, πολιτικό προσωπικό και όσους άλλους η νομοθεσία προβλέπει).

Δε νοείτε στρατιωτικός, ο οποίος με τον πενιχρό μισθό που παίρνει, γι’ αυτά που προσφέρει και με τις κρατήσεις του κάθε μήνα υπέρ ΛΑΦ, να πηγαίνει μία στο τόσο με την οικογένειά του, μετά από μακρά περίοδο επιφυλακής και υψηλής ετοιμότητας, να διασκεδάσει και να μη βρίσκει τραπέζι, λόγω των τακτικών θαμώνων ενίοτε όπως ακούμε ”δημοσιοσχεσάκιδων” ,που θέλουν να κάνουν το κομμάτι τους στις ΛΑΦ.

Εστιατόρια, καφετέριες, ουζερί και ταβέρνες, υπάρχουν αρκετές, οι ΛΑΦ είναι μόνο γι’ αυτούς που η νομοθεσία ορίζει.

Όσοι επιχειρήσουν να εφαρμόσουν την παροιμία ”ελάτε εσείς οι γνωστικοί να φάτε το βόδι του χαζού”, μάλλον θα εισπράξουν απαγορευτικό στην πύλη…