13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΗχηρό μήνυμα του Α/ΓΕΕΘΑ στην Τουρκία: Έαν οι Ένοπλες Δυνάμεις προκληθούν ή...

Ηχηρό μήνυμα του Α/ΓΕΕΘΑ στην Τουρκία: Έαν οι Ένοπλες Δυνάμεις προκληθούν ή απειληθούν, θα απαντήσουν

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε κατά την επίσκεψη του στο Ισραήλ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος σε συνέντευξή του στον Ισραηλινό δημοσιογράφο κ. Ματίας Ινμπάρ (Matthias Inbar) του τηλεοπτικού ειδησεογραφικού σταθμού i24news ξεκαθάρισε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις θα απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση επί των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

«Ζούμε και βιώνουμε τις προκλήσεις και στο Αιγαίο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή από έναν παράγοντα αποσταθεροποιητικό, ο οποίος πλέον δεν απειλεί μόνο την Ελλάδα αλλά το status quo, το οποίο έχει διαμορφωθεί εδώ και πολλά χρόνια στην περιφέρεια της νοτιανατολικής Μεσογείου. Αυτό είναι κάτι το οποίο οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εάν προκληθούν επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και αν απειληθούν, πρόκειται να απαντήσουν και οι κόκκινες γραμμές είναι δεδομένες και έχουν καθορισθεί και από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι καθημερινά σε ετοιμότητα.

«Με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από την Τουρκία και την καθημερινή επιθετικότητα της σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, με γνωστά σε όλους τα γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν από μερικούς μήνες στον Έβρο, γνωστές τις υπερπτήσεις που γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και οι γνωστές προκλητικές πτήσεις στην περιοχή του Ελληνικού FIR, είναι δεδομένο ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας σε καθημερινή βάση και δρουν και αντιδρούν όπου απαιτηθεί», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Εκπέμπουμε, λοιπόν, ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής και ισχύος σε όποιον αμφισβητήσει την κυριαρχία μας και είμαστε έτοιμοι να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας έναντι οποιουδήποτε παράγει αστάθεια στη περιοχή και απειλεί την κυριαρχία και τα εθνικά μας δικαιώματα».

«Η Ανατολική Μεσόγειος είναι μία περιοχή στην οποία θα πρέπει τα κράτη που απαρτίζουν το σύστημα περιφερειακής ασφάλειας, να συνεργάζονται μέσα σε καθεστώς ειρήνης και ασφάλειας και να προάγουν την ευημερία των πολιτών τους. Αυτό κάνει η Ελλάδα, αυτό ήταν το νόημα της σημερινής μου συνάντησης με τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, να εργαστούμε από κοινού για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη περιοχή. Δεν αποκλείουμε κανέναν, οι συνέργειες είναι για το κοινό καλό και όχι για τον αποκλεισμό οποιουδήποτε», είπε μεταξύ άλλων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για τη συνάντησή του με τον ομόλογό του του Ισραήλ.

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ: https://www.enikos.gr