13.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΟΣ ΔΚΤΟΥ ΑΣΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΚΩΣΤΑΚΟΓΛΟΥ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΟΣ ΔΚΤΟΥ ΑΣΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΚΩΣΤΑΚΟΓΛΟΥ

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό της Ανωτάτης Στρατιωτικής  Διοίκησης  Εσωτερικού και Νήσων.

Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, παραδίδω σήμερα τη διοίκηση της ΑΣΔΕΝ, στον καταξιωμένο και αγαπητό συνάδελφο Αντγο Θεοδώρου Εμμανουήλ, τον οποίο συγχαίρω για την προαγωγή και τοποθέτησή του και του  εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο  του.

Θεωρώ εξαιρετική την τιμή που έκανε η Πολιτική και η Στρατιωτική ηγεσία, να μου εμπιστευτεί τη διοίκηση της ΑΣΔΕΝ, τη Μείζονα Διοίκηση με Περιοχή Ευθύνης, το χερσαίο χώρο του Αιγαίου Πελάγους, τον «πνεύμονα» της Πατρίδας μας, που καθημερινά είναι στο προσκήνιο της επικαιρότητας, λόγω της μεγάλης γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής του σημασίας.

Τα συναισθήματά μου αυτή τη στιγμή είναι ανάμεικτα.

Με διακατέχει βαθύτατη συγκίνηση γιατί αποχωρίζομαι όλους εσάς, που περιέβαλα και εξακολουθώ να σας περιβάλλω με αγάπη, εμπιστοσύνη και εκτίμηση, γιατί υπήρξατε πολύτιμοι συνεργάτες μου.

Δεν θεωρώ σκόπιμο, να κάνω αυτή τη στιγμή τον απολογισμό του έργου που η ΑΣΔΕΝ και εσεις ενας ενας, πέτυχαμε κατά το διάστημα της Διοικήσεώς μου. Θα δανειστω αποσπασμα του Επιταφιου του Περικλη .«Είναι δυσκολο να μιλησει κανεις με επιτυχια, εκει που με κοπο εξασφαλιζεται η εντυπωση ότι λεει την αληθεια. Γιατι ο ακροατης που ξερει καλα τα γεγονοτα και τα ακουει με ευνοικη διαθεση, ισως θα σχηματιζε γνωμη οτι τα λεγομενα είναι καπως κατωτερα, σε συγκριση μαυτα που και θελει να κουσει και τα ξερε ικαλα,όμως αυτος που δε τα γνωρισε, θα σχηματιζε τη γνωμη πως πρόκειται για υπερβολες, επειδη νιωθει φθονο, αν τυχον ακουσει κατι που ξεπερνα τη δικη του δυναμη. Γιατι μονο ως εκεινο το σημειο ανεχεται ο ανθρωπος να κουει επαινους για αλλους, ως εκει που κι ο καθεις πιστευει ότι είναι ικανος να κατορθωσει κατι από αυτά που ακουσε. Όμως για κάθε τι που ξεπερνα τη δυναμη του, κυριεύεται από φθονο και δε δινει πιστη.»

Θεωρώ υποχρέωσή μου, να ευχαριστήσω όλους τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς, Επαγγελματίες Οπλίτες, Οπλίτες Θητείας, Εθνοφύλακες, Εφέδρους και Πολιτικό Προσωπικό που έδωσαν αγόγγυστα, τον καλύτερό τους εαυτό, κάτω από δύσκολες και ενίοτε αντίξοες συνθήκες, προκειμένω να καταστήσουν την ΑΣΔΕΝ  ισχυρό παράγοντα αποτροπής, στο ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο του ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ.

Σας προτρέπω:

Να είστε υπερήφανοι για τη μεγάλη τιμή που  σας  κάνει    η Πατρίδα, να σας   εμπιστεύεται την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της !!!!

Να στηρίξτε το νέο καταξιωμένο Διοικητή σας, ώστε η ΑΣΔΕΝ να παραμείνει ισχυρή και ικανή να εξασφαλίσει την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα, των νησιών του Αιγαίου.

        Κλείνοντας, επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τις Τοπικές Αρχές και τις τοπικές ακριτικές κοινωνίες των νησιών του Αιγαίου Πελάγους, για την υποστήριξη και την αμέριστη συμπαράστασή τους στο έργο της ΑΣΔΕΝ.

        Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, ξεκινώντας από τους γονείς μου που έδωσαν τα εφόδια εκείνα για να ξεκινήσω στο στίβο της ζωής και δη της στρατιωτικής καθώς και στη γυναίκα και τα παιδιά μου, που αποστολικά υπομέναν και αντιμετώπισαν τις αμέτρητες ώρες απουσίας μου από κοντά τους, υπηρετώντας από κάθε γωνιά της Ελλάδος την Πατρίδα!!!

        Αποχωρώντας από τις Ένοπλες Δυνάμεις χαιρετω με συγκινηση τον Εβρο, το Σουφλι, την Πλατη το Ορμενιο, το Δ’ΣΣ, τους Οθωνους, το Γραμμο , τις Πρεσπες, το Γ’ΣΣ, τη Λημνο, τη Στρογγυλη, τη Γαυδο και ολο το Αρχιπελαγος, μερη οπου υπηρετησα περηφανος. Η ψυχη μου παραμενει εδώ μαζι σας καθώς, η οικογενειακή παράδοση θα συνεχιστεί καθόσον οι 2 γιοί μου έχουν ταχθεί και αυτοί στο καθήκον υπηρετώντας ως Αξιωματικοί, βαδίζοντας στα χνάρια του παππού και του πατέρα τους.

Αποχωρώντας από την ΑΣΔΕΝ υποκλίνομαι με ευλάβεια και σεβασμό στις πολεμικές μας σημαίες και αποτίω φόρο τιμής στους αθάνατους νεκρούς των αγώνων του Έθνους, αλλά και τους ήρωες της ειρηνικής περιόδου που έπεσαν ή τραυματίστηκαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, επιδεικνύοντας θάρρος και αυταπάρνηση.

Με τις σκέψεις αυτές και προσευχόμενος ο Πανάγαθος Θεός και η Υπέρμαχος Στρατηγός μας, η Παναγιά του Αρχιπελάγους, να σας χαρίζει Υγεία και Δύναμη, ώστε να συνεχίσετε να εκτελείτε στο ακέραιο την αποστολή σας, σας καλώ να αναφωνήσουμε:

Ζήτω το Έθνος,

Ζήτω ο Στρατός,

Ζήτω η Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων.

                             ΑντγοςΣωτήριος Κωστάκογλου

                   Διοικητής