13.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ ΠΕΖΟΝΑΥΤΗ ΦΩΤΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ ΠΕΖΟΝΑΥΤΗ ΦΩΤΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ

Εννέα χρόνια μετά το τραγικό συμβάν στα Γλαφυρά Μαγνησίας υπάρχει αναπάντητο το ΓΙΑΤΙ…

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε σήμερα Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μαυρομανδήλας Πετρωτού Πατρών μνημόσυνο για τον έφεδρο επιλοχία πεζοναύτη Φώτη Ανδρικόπουλο που έχασε τη ζωή του πριν εννέα έτη, την  7η Οκτωβρίου του 2014, κατά την διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στο πεδίο βολής στα Γλαφυρά Μαγνησίας.

Με το πέρας της Επιμνημόσυνης Δέησης ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Φώτη Ανδρικόπουλου στο προαύλιο του Ιερού Ναού, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και εψάλλει ο Εθνικός Ύμνος.

Σημειώνεται ότι χθες, Σάββατο 7 Οκτωβρίου,  ανήμερα του τραγικού συμβάντος, προηγήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση που έλαβε χώρα στο μνημείο του Πεδίου Βολής στα Γλαφυρά Μαγνησίας.

Ο άτυχος πρασινοσκούφης Φώτης Ανδρικόπουλος την 7η Οκτωβρίου 2014 ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης του 505 Τάγματος Πεζοναυτών της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Βόλου. Σκοτώθηκε με τραγικό τρόπο όταν, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, διερράγη σωλήνας όλμου. Μαζί με τον 19χρονο Πατρινό ειδικοδυναμίτη Φώτη Ανδρικόπουλο έχασαν την ζωή τους και δύο επαγγελματίες οπλίτες, ο Αναστάσιος Μεζάλας 34 ετών, ο Γεώργιος Ορφανίδης 33 ετών και ο κόσμος των Ειδικών Δυνάμεων βυθίστηκε στο πένθος…

Την Μνήμη του αδικοχαμένου νέου τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους στρατιωτικοί, πεζοναύτες, καταδρομείς, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων εφέδρων καταδρομέων, συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες. Παρευρέθηκαν οι: Ταξίαρχος Τούντας Ευάγγελος, Διοικητής του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεχνικού Πατρών (ΚΕΤΧ), ο Συνταγματάρχης Αλεξίου Γεώργιος Υποδιοικητής ΚΕΤΧ και ο Αντισυνταγματάρχης Σταθόπουλος Κωνσταντίνος εκ του 505 Τάγματος Πεζοναυτών Βόλου. Επίσης, παρέστησαν οι ΕΠΟΠ Λοχίας Τσέλιος Χρήστος από το Τάγμα Πεζοναυτών Βόλου και ο Αρχιλοχίας  Καρδαμήτσης Πασχάλης. Μεταξύ των εκπροσώπων της πολιτικής, παρέστη ο κ.Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος π. Βουλευτής.    

Επιθυμία της οικογένειας Ανδρικοπούλου είναι να διατηρηθεί ζωντανή η Μνήμη και να μην ξεχαστεί η άδικη θυσία των άτυχων παιδιών, ποτέ ξανά να μην βρεθεί άλλη ελληνική οικογένεια στην θέση της και κάποτε να δοθεί απάντηση στο αναπάντητο εδώ και 9 χρόνια ΓΙΑΤΙ

ΠΡΑΣΙΝΟΜΠΕΡΕΔΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ!

ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

ΘΑΡΣΗΝ ΧΡΗ!