13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕ.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ.:Αναστολή Καθηκόντων Στρατιωτικού Υγειονομικού Προσωπικού

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ.:Αναστολή Καθηκόντων Στρατιωτικού Υγειονομικού Προσωπικού

1. Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, στο θέμα της αναστολής της εργασίας του στρατιωτικού υγειονομικού προσωπικού που επιβλήθηκε με το (β) σχετικό, έδειξε την εναντίωση της η οποία ανακοινώθηκε με το (α) όμοιο.

  1. Με την (γ) σχετική απόφαση του ΣτΕ με ημερομηνία 24 Νοε 22, αποφάνθηκε η αντισυνταγματικότητα της παράτασης του μέτρου υποχρεωτικής αναστολής του μη εμβολιασμένου υγειονομικού προσωπικού, του οποίου η εργασία αναστάλθηκε μέχρι και 31 Δεκ 22. Το ως άνω γεγονός, δικαιώνει την Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ. που έδειξε από τη πρώτη στιγμή την αντίθεση της στο υπόψη μέτρο καθώς και τους συναδέλφους μας που τέθηκαν αδίκως σε αναστολή.
  2. Δυστυχώς έως τώρα δεν έχουμε ενημερωθεί για τις ενέργειες που προτίθενται να προβούν Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία, προκειμένου να υλοποιηθεί η υπόψη απόφαση του ΣτΕ, ενώ είναι υποχρεωμένες να την υλοποιήσουν άμεσα.
  3. Κατόπιν των παραπάνω, θεωρούμε δεδομένο ότι το στρατιωτικό υγειονομικό προσωπικό θα επιστρέψει τόσο στην εργασία και στα καθήκοντα του όσο και ότι θα εφαρμοστούν πλήρως τα διαβαλλόμενα στη σχετική απόφαση.
  4. Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου παραμένει πιστή στην διάθεση των συναδέλφων, ώστε να αναδείξει κάθε πρόβλημα και αδικία για να προβεί σε κάθε διεκδίκηση υπέρ του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
  5. Παρακαλούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) όπου κοινοποιείται το παρόν έγγραφο να προβεί στις όποιες ενέργειες για την μέριμνα του προσωπικού.
  6. Επιπλέον, το παρόν έγγραφο κοινοποιείται για ενημέρωση στους Βουλευτές Δωδεκανήσου, Δκτη 95 ΑΔΤΕ, Μέλη της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ. και Μ.Μ.Ε..