13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕ. Λιακούλη : «Πάλεψα στη Βουλή για να δοθεί η έκτακτη ενίσχυση...

Ε. Λιακούλη : «Πάλεψα στη Βουλή για να δοθεί η έκτακτη ενίσχυση στους σωφρονιστικούς και επιμένω με ερώτηση για τους στρατιωτικούς»

(Φωτό αρχείου)

Με ερώτηση που κατέθεσε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη και συνυπογράφηκε από σύσσωμη την ΚΟ , απάντησε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, μετά την έντονη διεκδίκηση και το επίμονο ερώτημα που του έθεσε στη Βουλή, για τους σωφρονιστικούς  υπαλλήλους και για το σύνολο των ενόπλων δυνάμεων, που δικαιούνται ισότιμης αντιμετώπισης και στήριξης  .

Ειδικότερα, η Γραμ της ΚΟ, στηλίτευσε την αντιμετώπιση της Κυβέρνησης τονίζοντας τα εξής :

« Ήμουν εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ στο σχετικό νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, όπου κατατέθηκε η τροπολογία με την οποία δόθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 600 ευρώ  «στο ένστολο προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής». Όταν ήρθε στη Βουλή να υποστηρίξει την τροπολογία ο κ Υπουργός, αναφέρθηκα στην συγκεκριμένη παροχή, δηλώνοντας ότι θα την υπερψηφίσουμε,  αν και  δυστυχώς δεν γίνεται για να καλύψει τις μεγάλες απώλειες των εργαζομένων λόγω της ακρίβειας και του πληθωρισμού, αλλά μόνο την προεκλογική επιδοματική λογική της Κυβέρνησης . Παρόλα αυτά, έθεσα ευθέως το ερώτημα στον κ Υπουργό, πώς είναι δυνατόν να δημιουργεί «δύο ταχυτήτων» εργαζομένους και να αφήνει άδικα και άνισα, εκτός της συγκεκριμένης ενίσχυσης, τόσο τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους όσο και τους στρατιωτικούς. Ο κ Υπουργός απάντησε ότι θα συμπεριλάβει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, γεγονός που ήταν μια νίκη του αγώνα μας μέσα στη Βουλή, όμως δεν ανακοίνωσε το ίδιο για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο  δεν έχει συμπεριληφθεί στην παροχολογία της κυβέρνησης και αντιμετωπίζεται ως «φτωχός συγγενής». Μετά από αυτά, κατέθεσα από κοινού με σύσσωμη την ΚΟ , ερώτηση προς τον  Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, εκφράζοντας καταρχήν τον προβληματισμό, κατά πόσο υφίσταται αδυναμία μέριμνας ή πρόκειται για κυβερνητική αναλγησία προς τα στελέχη των ΕΔ. Περαιτέρω, ρωτάμε τον κ Υπουργό ποιος είναι ο λόγος που τα στελέχη των ΕΔ απαξιώθηκαν κατ’ αυτό τον τρόπο; Γιατί δεν έχουν συμπεριληφθεί στις διατάξεις της υπόψη τροπολογίας; Αν τελικά προτίθεται να δώσει το συγκεκριμένο επίδομα και βέβαια αν θα φέρει επιτέλους στη βουλή το πολυδιαφημισμένο ενιαίο μισθολόγιο για την κάλυψη των αδικιών στο πρόσωπο των στελεχών των ΕΔ όσον αφορά τις οικονομικές απολαβές τους;»