13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕ. Λιακούλη με ΕΣΠΕΘ: «Στη Βουλή ο αγώνας για μισθολογική αποκατάσταση των...

Ε. Λιακούλη με ΕΣΠΕΘ: «Στη Βουλή ο αγώνας για μισθολογική αποκατάσταση των στρατιωτικών- Εθελοντών Μακράς Θητείας»

Συνάντηση με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Εκ μέρους της ΕΣΠΕΘ παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Χρήστος Καρανάσιος, ο αντιπρόεδρος  Κολονιώτης Λεωνίδας και  υπεύθυνος των ΕΠΟΠ Αθανασόπουλος Φώτης , οι οποίοι εστίασαν, μεταξύ άλλων σημαντικών ζητημάτων, στο θέμα της μισθολογικής αποκατάστασης των Αξιωματικών εξ Εθελοντών Μακράς Θητείας και την ανάγκη τροποποίησης του σχετικού άρθρου 91, που η Κυβέρνηση έχει καταθέσει στη Βουλή εντός Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η Λαρισαία Βουλευτής δήλωσε τα εξής:

 «Στο πλαίσιο της άρτιας συνεργασίας και διαβούλευσης με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ), πραγματοποιήσαμε μία ακόμα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και τεκμηριωμένη συζήτηση για τα προβλήματα που ταλανίζουν το έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το αίτημά τους, για την αναγκαία μισθολογική αποκατάσταση των Αξιωματικών εξ Εθελοντών Μακράς Θητείας είναι δίκαιο. Η νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, όπως περιλαμβάνεται στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο, ευλόγως εγείρει τις αντιδράσεις τους, ενώ μάλιστα η δέσμευση ] τους αποτελεί εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Ως Βουλευτής Λάρισας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μαζί με τους συναρμόδιους Συναδέλφους μου – Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, δεσμεύτηκα να εξαντλήσω κάθε θεσμικό μέσο στη Βουλή, ώστε κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία επεξεργασίας και ψήφισης του Νομοσχεδίου να πείσουμε την Κυβέρνηση να αποδεχτεί τις αναγκαίες διορθώσεις στο άρθρο, στην κατεύθυνση των διεκδικήσεων της ΕΣΠΕΘ.

Καλούμε, λοιπόν, την Κυβέρνηση να τροποποιήσει τη ρύθμιση που αφορά περίπου 15.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που προέρχονται από το θεσμό των ΕΜΘ.  Αποτελεί πασιφανή αδικία, οι Αξιωματικοί εξ ΕΜΘ να αμείβονται για χρόνια με χαμηλότερο μισθό από το βαθμό που φέρουν.

Επαναλαμβάνω – όπως έχω ήδη αναδείξει με έμφαση – πως ο πρόσφατος Νόμος του κ. Μητσοτάκη, αποδείχθηκε ασυγκρίτως κατώτερος όσων αληθινά αξίζει το αξιέπαινο στράτευμα. Αντί για τις λύσεις στα μεγάλα χρονίζοντα θέματα που ταλανίζουν την πλειοψηφία του εν ενεργεία και εν αποστρατεία έμψυχου δυναμικού, η Ν.Δ. περιορίστηκε μόνο σε σκόρπιες αποσπασματικές ρυθμίσεις και σε συρραφή “μπαλωμάτων”.

Στο ΠΑΣΟΚ, με συνέπεια, αξιοπιστία και θεσμική υπευθυνότητα, νοιαζόμαστε για την ουσιαστική και αξιοπρεπή βελτίωση της ζωής των στρατιωτικών. Ενδεικτικά, υπενθυμίζω ότι στο πρόσφατο Νομοσχέδιο καταθέσαμε 15 Τροπολογίες για σοβαρά θέματα που απασχολούν ειδικά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.  Συνεχίζουμε στο πλευρό τους, στη βάση του προγραμματικού μας πλαισίου, με στόχο τη στήριξη και ανάκαμψη του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων, με πρωτοβουλίες που μετουσιώνουν σε πράξεις την αδιαμφισβήτητη ευγνωμοσύνη που ως ελληνική κοινωνία τους χρωστάμε