13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕ. Λιακούλη: «Γιατί η κυβέρνηση ‘’κωφεύει’’ στα πάγια αιτήματα των Στρατιωτικών;»

Ε. Λιακούλη: «Γιατί η κυβέρνηση ‘’κωφεύει’’ στα πάγια αιτήματα των Στρατιωτικών;»

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη στο γραφείο της, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της μετάδοσης του ιού Covid-1, με τον Πρόεδρο και τα μέλη της ιδιαίτερα ενεργής Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.), προκειμένου να ακούσει τα προβλήματα του κλάδου τους, τα οποία η ίδια σε αρκετές περιπτώσεις έχει φέρει στη Βουλή με ερωτήσεις της στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Από την πλευρά της Ε.Σ.ΠΕ.Θ. παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Καρανάσιος Χρήστος,   ο αντιπρόεδρος κ. Στεργιούλας Αντώνης, ο Γεν. Γραμματέας κ. Λεωνίδας Κολονιώτης  και ο Ταμίας κ. Δημήτριος Κυρίτσης, οι οποίοι ενημέρωσαν τη βουλευτή για   τις   δράσεις   της   Ένωσης.

Οι διεκδικήσεις της Ένωσης, εστιάζονται κυρίως στα όσα κατά καιρούς θετικά έχει νομοθετήσει η Πολιτεία, δίχως ωστόσο, ποτέ να εφαρμόσει. Ενδεικτικά, αυτά συμπεριλαμβάνουν τη μη αύξηση των εκτός έδρας αποζημιώσεών τους, παρότι αυτή ισχύει δυνάμει νόμου, τη μη καταβολή ειδικής νυχτερινής αποζημίωσης, της αποζημίωσης για υπηρεσία σε μέρα αργίας, όπως και τη μη καταβολή του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων. Επιπλέον, η Ένωση τόνισε και το ζήτημα αδικίας που υφίστανται μέλη της, τα οποία προέρχονται από το θεσμό των Εθελοντών Πενταετούς Υπηρεσίας (ΕΠΥ) και παρότι δύνανται πλέον να εξελιχθούν βαθμολογικά μέχρι το βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αποστρατευτικά στο βαθμό Υπολοχαγού, παρόλα αυτά το μισθολόγιο τους δεν έχει εναρμονιστεί με αυτό των Ανθυπολοχαγών άλλης προέλευσης. Κατά τη συζήτηση τέθηκαν επιπλέον και θέματα που έχουν να κάνουν με τη δυνατότητα των στρατιωτικών να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και ιδίως εντός της Ε.Ε., με την ίδια ευκολία που ταξιδεύουν και όσοι υπηρετούν στα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας, όπως συζητήθηκε και μια πλειάδα άλλων, ειδικότερων θεμάτων.

 «Οι διεκδικήσεις της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, ως συλλογικής έκφρασης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ), τείνουν να καταστούν πλέον σχεδόν πάγιες και απαιτούν εφεξής την ενεργή απάντηση από πλευράς της Πολιτείας. Παρότι, η Ένωση αποτελεί ένα συνδικαλιστικό σωματείο, σε κάθε περίπτωση, δεν διακατέχεται ούτε από στείρα αντίληψη, ούτε από  συντεχνιακές νοοτροπίες. Άλλωστε ο εν πολλοίς παραμελημένος κλάδος των στρατιωτικών, από τον οποίον όλοι μας τόσα πολλά απαιτούμε, ωστόσο η Πολιτεία τόσα λίγα παρέχει σε ηθικό και υλικό επίπεδο, παρότι αποτελεί τον λεγόμενο σκληρό πυρήνα του ελληνικού κράτους, συνιστά μια ιδιάζουσα κατηγορία λειτουργών του Ελληνικού δημοσίου, τα αιτήματα της οποίας οφείλουμε πάντοτε να ακούμε με σεβασμό, προσοχή κι ευαισθησία. Κι αυτή η ανάγκη ενισχύεται, από την στιγμή, που η ‘’γωνιά’’ μας δεν είναι και τόσο ειρηνική, με κύρια ευθύνη της γειτονικής Τουρκίας, η οποία με κάθε ευκαιρία ψάχνει τρόπους, προκειμένου να περάσει τις αναθεωρητικές απόψεις της σε σχέση με το υπάρχον status quo. Πρέπει να δείξουμε σε όσους έχουν ως κύριο έργο τους, τη συλλογική μας ασφάλεια, πως δεν τους θεωρούμε ‘’δεδομένους’’…», τόνισε η Ευαγγελία Λιακούλη μετά το πέρας της συνάντησης με το Προεδρείο της Ε.Σ.ΠΕ.Θ. κι επιφυλάχθηκε να μεταφέρει τα όσα συζητήθηκαν στον αρμόδιο Υπουργό, αξιώνοντας λύσεις, με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της ως βουλευτής.