13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΕΦ: Επιπλέον άδεια στους εμβολιασμένους (Βίντεο)

ΕΦ: Επιπλέον άδεια στους εμβολιασμένους (Βίντεο)

ΚΥΠΡΟΣ: Με την προσκόμιση της κάρτας εμβολιασμού στις μονάδες όπου υπηρετούν θα λάβουν την τιμητική άδεια που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο οι δικαιούχοι εθνοφρουροί του κυβερνητικού κινήτρου. Σε ότι αφορά στους νεοσύλλεκτους στρατιώτες της 2021 ΕΣΣΟ, αυτοί θα πρέπει να παρουσιάσουν την κάρτα εμβολιασμού στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων ώστε να καταγραφούν οι επιπλέον ημέρες άδειας που δικαιούνται κατά την θητεία τους, η οποία ανέρχεται σε 21 ημέρες.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας Αντισυνταγματάρχης Χρίστος Πιερής ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι η άδεια θα χορηγηθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου, προκειμένου να καλύψει τόσο αυτούς που ολοκληρώνουν τη θητεία τους εντός Σεπτεμβρίου, όσο και τους νεοσύλλεκτους.

"Για τους νεοσύλλεκτους θα δοθεί στο πλαίσιο αδειών που παίρνουν με ευκαιρία της ολοκλήρωσης ενός κύκλου εκπαιδεύσεων είτε για την ορκωμοσία. Απλά δεν θα καταχωρηθεί στα μητρώα τους και θα έχουν άλλες πέντε ημέρες για να χρησιμοποιήσουν στη θητεία τους. Είναι και ένα κίνητρο από το ΥΠΑΜ για να πείσουμε τους νεαρού ότι πρέπει να εμβολιαστούν για την ασφάλεια όλων μας στις μονάδες που είναι κλειστές κοινωνίες και είναι δύσκολο να μην δημιουργηθούν προβλήματα μετά τον εντοπισμό κάποιου θετικού."

Ο κύριος Πιερής ανέφερε ότι από την προηγούμενη Παρασκευή το Υπουργείο Άμυνας έχει αποφασίσει να επιτρεπει την είσοδο στις μονάδες μόνο σε όσους κατέχουν Safepass εντός 72 ωρών.

"Πολλά παιδιά δεν επιστρέφουν καν στις μονάδες μετά από διανυκτέρευση ή άδεια γιατί διαγνώσκονται θετικοί στον κορωνοϊό και μένουν στο σπίτι μας. Αυτό είναι εύκολο για εμάς γιατί δεν έρχονται σε επαφή με άλλους."

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας τόνισε ότι χθες διαγνώστηκαν 25 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 850 στρατιώτες έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για εμβολιασμό πριν την ανακοίνωση του κινήτρου.

ΠΗΓΗ: https://www.alphanews.live