13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕφ. Ανθλγος ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΜΘ, Γ.Γ Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αλέξης...

Εφ. Ανθλγος ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΜΘ, Γ.Γ Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αλέξης Πολίτης. Τι είπε για τον ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλο

Του Ηλία Προύφα

Έφεδρος Ανθυπολοχαγός ορκίστηκε χθες ολοκληρώνοντας τη θητεία του, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΜΘ, Γ.Γ. Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αλέξης Πολίτης.

Όπως ανέφερε με συγκίνηση

Ορκίστηκα σήμερα μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης και υπερηφάνειας Έφεδρος Ανθυπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού στην αίθουσα εκδηλώσεων της ένδοξης 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας της Καβάλας μας.Παρόντες στη λιτή τελετή της ορκωμοσίας μου ο Στρατηγός και Διοικητής της Μεραρχίας κ. Παντελής Κατσαΐτης, ο Υποδιοικητής Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Τόνας, ο Επιτελάρχης κ. Κοσμάς Κρίτσης, ο Φρουραρχος κ. Παναγιώτης Λαζαρίδης, ενώ χοροστάτησε και διάβασε το σχετικό όρκο ο αγαπημένος όλων πάτερ Βασίλειος. Σε περιόδους κρίσης αναμφισβήτητα όλοι δοκιμαζόμαστε σκληρά και μέσα από μια διαδικασία εσωτερικής αναζήτησης, προβληματισμών αρχικά και συλλογικής ζύμωσης κατόπιν, αναδεικνύονται εν τέλει εμφατικά οι βασικοί πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούμε ως κοινωνία, προκειμένου να πατήσουμε γερά στα πόδια μας και να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος.Κατά την περίοδο της πανδημίας η δημόσια υγεία, η άμυνα, οι ορθές πολιτικές επιλογές, η κοινωνική συνοχή αποτέλεσαν και συνεχίζουν να το κάνουν, την προμετωπίδα της επιτυχούς μας πορείας. Χαίρομαι θερμά που μέσα από τις πολλαπλές μου ιδιότητες (γιατρός, γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΜΘ και μέλος της Διοίκησης της Περιφέρειας) μπορώ να βάζω καθημερινά ένα μικρό, ελάχιστο λιθαράκι σε όλο αυτό το πλαίσιο. Σήμερα ορκίστηκα την πίστη μου στην πατρίδα, ουσιαστικά την αγάπη και την αφοσίωσή μου σε αυτή. Οι πρόσφατες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά με τις συνεχείς προκλήσεις εξ ανατολάς, η (ενίοτε προκλητή από τους γείτονες) κρίση του μεταναστευτικού έφεραν αυτόματα την κουβέντα περί εθνικής άμυνας και ασφάλειας σε εξέχουσα θέση του ημερήσιου διαλόγου, επίσημου άλλα και ανεπίσημου, καθημερινού.

Η ξεχωριστή και επιτυχής παρουσία του “δικού μας” Καβαλιώτη Υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου στο ύψιστο αυτό αξίωμα μεγάλωσε περαιτέρω την τριβή μας με το σημαντικό αυτό κεφάλαιο και βοήθησε εκτός όλων των άλλων, στην τόνωση του ηθικού μας.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ευχαριστώ άπαντες για την τιμή, τη γυναίκα μου Μελίνα Τσέα για τη διαρκή στήριξη και ελπίζω ο διακαής μου πόθος να αναδείξουμε τη στρατιωτική κληρονομιά της Περιφέρειάς μας με την βοήθεια ημών και υμών, τη στήριξη του Περιφερειάρχη Χρήστος Μέτιος, μέσω των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, να λάβει σάρκα και οστά. Δεν ξεχνώ τη σπουδαία ρήση του Θουκυδίδη ότι “η ισχύς της πατρίδας μας είναι οι άντρες, οι Έλληνες και όχι τα τείχη, ούτε τα άδεια πλοία”.