13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΕφιάλτης για νεαρή στρατιωτικό: Την έκλεισαν φυλακή, επειδή δέχθηκε πρόταση γάμου, από...

Εφιάλτης για νεαρή στρατιωτικό: Την έκλεισαν φυλακή, επειδή δέχθηκε πρόταση γάμου, από συνάδελφό της, εν ώρα υπηρεσίας!

Μια από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής της, μετατράπηκε σε εφιάλτη για μια Νιγηριανή στρατιωτικό, αφού συνελήφθη επειδή δέχτηκε πρόταση γάμου ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία.

Τα προβλήματα της γυναίκας ξεκίνησαν όταν ένα βίντεο με την αποδοχή της πρότασης γάμου έγινε viral στα social media.

Πλάνα δείχνουν άλλα μέλη του νιγηριανού στρατού να παρακολουθούν την πρόταση και στη συνέχεια να επευφημούν και να συγχαίρουν το ζευγάρι. Ωστόσο, για τον Νιγηριανό Στρατό, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Αυτή δεν ήταν μια απλή ρομαντική χειρονομία που είχε γίνει viral στο διαδίκτυο, αλλά απόδειξη ότι στρατιώτης δέχτηκε να παντρευτεί έναν δόκιμο στο κυβερνητικό πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων, κάτι που προφανώς απαγορεύεται.

«Η συμπεριφορά της ήταν επιζήμια για την τάξη και τη στρατιωτική πειθαρχία» είπε ο στρατηγός Clement Nwachukwu στο BBC. «Το καθήκον των εκπαιδευτών ήταν να εκπαιδεύσουν τα μέλη του σώματος νέων και να μην επιδοθούν σε ερωτικές σχέσεις με κανέναν από αυτούς», πρόσθεσε ο στρατηγός.

Η γυναίκα, φέρεται να τέθηκε υπό κράτηση, μια ενέργεια που πυροδότησε οργισμένες αντιδράσεις από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακτιβιστές. Πολλοί χαρακτήρισαν την απόφαση ως ένδειξη μυσογυνισμού, υποστηρίζοντας ότι οι άνδρες μπορούν να επιδείξουν παρόμοια συμπεριφορά χωρίς να υποστούν οποιεσδήποτε συνέπειες.

Η συλληφθείσα έχει λάβει μεγάλη υποστήριξη μέσω διαδικτύου, τόσο από το ευρύ κοινό όσο και από μια σειρά από διασημότητες αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν ο στρατός έχει αποφασίσει την αποφυλάκισή της.

Χιλιάδες Νιγηριανοί υπέγραψαν για την απελευθέρωση της αλλά παραμένει φυλακισμένη μετά από μια εβδομάδα κράτησης. Οι υπογράφοντες παροτρύνουν τον Αρχηγό του Επιτελείου Στρατού να διατάξει την απελευθέρωση της.

«Επιπλέον, η απόφασή της να παντρευτεί άνδρα μέλος του σώματος νέων θα πρέπει να γίνει σεβαστή, καθώς και οι δύο έχουν δικαίωμα στην ελευθερία της σχέσης που εγγυάται το άρθρο 40 του Συντάγματος» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: https://europost.gr