13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕυχαριστήρια επιστολή Άρη Κασιδόπουλου στον ΥΠΟΙΚ Χρήστο Σταϊκούρα

Ευχαριστήρια επιστολή Άρη Κασιδόπουλου στον ΥΠΟΙΚ Χρήστο Σταϊκούρα

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον κύριο Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

Κύριε Υπουργέ, έγκριτε Ακαδημαϊκέ, αγαπητέ φίλε,
Όπως σας απευθύνθηκα δημόσια πριν από δύο εβδομάδες περίπου, με αίτημα τότε, την συμπερίληψη στον οικονομικό σχεδιασμό του Υπουργείου σας -ως προς την απόδοση έκτακτου βοηθήματος (ή δώρου Πάσχα) για τις εμπλεκόμενες εκείνες κοινωνικές ομάδες στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού (Covid-19)-, να μην ξεχάσετε εκείνο το ιατρικό, νοσηλευτικό κ.α. στρατιωτικό προσωπικό που από τα δικά του πόστα συνδράμει αγόγγυστα και πάση δυνάμει τον εθνικό σκοπό, έτσι, με τον ίδιο τρόπο θα αποταθώ στο πρόσωπό σας ακόμα μια φορά, αλλά για άλλο λόγο!
Πίσω μου έχω χιλιάδες οικογένειες στρατιωτικών οι οποίοι νιώθουν ευγνώμονες στο πρόσωπό σας. Σας ευχαριστούν για δύο λόγους: κατά πρώτον γιατί όλοι αναγνωρίζουν ότι την προσωπική σας δέσμευση την κάνατε πράξη δίχως ίχνος υπεκφυγών, κατά δεύτερον γιατί ένιωσαν την «θεσμική ματιά σας» αναθάρρησαν και απέβαλαν την ενδόμυχη σκέψη ‘οι στρατιωτικοί είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού, θα μας ξεχάσουν πάλι …’.Τώρα όλοι νιώθουν την Πολιτεία / Κυβέρνηση πραγματικά εγγύτερά τους και αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό για το ηθικό του στρατεύματός μας σε έναν πόλεμο ο οποίος βαίνει στην κορύφωσή του.
Σε προσωπικό επίπεδο, -μιας και μας συνδέει οικεία σχέση επί σειρά ετών-, σας ευχαριστώ πρωτίστως ως άνθρωπο κύριε Σταϊκούρα, ο οποίος έδρασε με ενσυναίσθηση, ένιωσε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και σκέφτηκε ότι είναι δίκαιο να ικανοποιήσει το αίτημά του. Ως Υπουργός Οικονομικών βρήκατε τον τρόπο και τα υπόλοιπα είναι ιστορία!
Έχουμε να δώσουμε από κοινού πολλές μάχες ακόμα. Ας συνεχίσουμε να εξοπλίζουμε με ηθική και υλική υποστήριξη αυτούς που δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για την υγεία μας αλλά και για την ασφάλεια της χώρας μας τόσο στο Αιγαίο όσο και στον Έβρο.
Με εκτίμηση στο ακαδημαϊκό και κυβερνητικό σας έργο
Αριστείδης Κασιδόπουλος
Στρατιωτικός Συνδικαλιστής